EURO 2020

Euro 2020: Έρευνα της UEFA για περιστατικά στο Γερμανία - Ουγγαρία

Η Allianz Arena στην αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ουγγαρία για το Euro 2020.
Η Allianz Arena στην αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ουγγαρία © 2021 LUKAS BARTH/POOL PHOTO VIA AP

Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για γεγονότα στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Γερμανία και την Ουγγαρία, τα οποία έλαβαν χώρα στις εξέδρες της Allianz Arena.

Γι' ακόμη μία φορά στο επίκεντρο βρίσκεται η αναμέτρηση ανάμεσα στη Γερμανία και την Ουγγαρία (2-2) που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ. Η UEFA ενημέρωσε πως ξεκινάει πειθαρχική έρευνα για πιθανά γεγονότα που έλαβαν χώρα στις εξέδρες της Allianz Arena. Αυτό είναι το πρώτο βήμα πριν να δοθούν οι όποιες ποινές στους αρμοδίους.

Η ανακοίνωση της UEFA δεν ξεκαθαρίζει ποια ακριβώς γεγονότα εξετάζει. Σύμφωνα με την Bild, οι Ούγγροι οπαδοί βρίσκονται στο μάτι της Ομοσπονδίας απ' το πρώτο παιχνίδι, όταν και φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα, ενώ πριν απ' την έναρξη του αγώνα απ' του Μονάχου φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα.

Επίσης, σύμφωνα με άλλες καταγγελίες οι οπαδοί της Ουγγαρίας κρατούσαν στο γήπεδο ομοφοβικά πανό. Θυμίζουμε πως ένας θεατής εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο για να δείξει σημαία με ουράνιο τόξο μπροστά στους παίκτες της Ουγγαρίας την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου τους, θέλοντας να στηρίξει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Νωρίτερα η UEFA δεν επέτρεψε τους ανθρώπους της Allianz Arena να φωτίσουν το γήπεδο στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε αυτό το παιχνίδι, θεωρώντας ότι πρόκειται για πολιτική δράση, κάτι που εναντιώνεται στις διατάξεις και το καταστατικό της.

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ