OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ελβετοί και Τούρκοι έκαναν ρεκόρ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών

Ο Τζερντάν Σακίρι πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ελβετίας κόντρα στην Τουρκία στο Euro 2020
Ο Τζερντάν Σακίρι πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ελβετίας κόντρα στην Τουρκία στο Euro 2020 @ 2021 OZAN KOSE/AP IMAGES

Ο Τζερντάν Σακίρι επέτρεψε στην εθνική Ελβετίας να διατηρεί ακόμα ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στη φάση των "16", με την ομάδα του Πέτκοβιτς να γράφει πάντως ιστορία σε φάση ομίλων Euro χάρη σε ένα ασύλληπτο στατιστικό στο ματς με την Τουρκία.

Ο 1ος όμιλος του Euro 2020 ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (20/6) με τα ματς της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής, στα οποία η Ιταλία επιβλήθηκε 1-0 της Ουαλίας και η Ελβετία με σκορ 3-1 της Τουρκίας.

Η νίκη των Ελβετών τους βάζει σε καθεστώς αναμονής, αφού θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα στην τελευταία αγωνιστική και των άλλων ομίλων για να δουν αν θα είναι στους τέσσερις καλύτερους τρίτους, για να περάσουν μαζί με Ιταλία και Ουαλία.

Ο,τι κι αν συμβεί, ο αγώνας της Ελβετίας με την Τουρκία πέρασε ήδη στην ιστορία των Euro. Ρίξτε μια ματιά στο γράφημα της Opta / Stats Perform, που συνεργάζεται με το SPORT24 για την κάλυψη του Euro 2020.

Οι τελικές και τα expected goals στο Ελβετία - Τουρκία 3-1
Οι τελικές και τα expected goals στο Ελβετία - Τουρκία 3-1 STATS PERFORM / SPORT24


Οι 42 τελικές των δύο ομάδων (23 η Ελβετία, 19 η Τουρκία) αποτελούν ρεκόρ, αφού μετά το 1980 ποτέ δεν έχουν γίνει τόσα σουτ σε αγώνα για τη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ιστορία έγραψε και ο Τζερντάν Σακίρι. Ο 29χρονος μέσος της Λίβερπουλ βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα και ουσιαστικά δεν επέτρεψε στους Τούρκους να μπουν στη διεκδίκηση του ματς (στο φινάλε πήρε το βραβείο του MVP), με τον έμπειρο Ελβετό να μπαίνει μάλιστα σε ένα κλειστό ποδοσφαιρικό κλαμπ.

Και αυτό γιατί είναι μαζί με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρομέλου Λουκάκου και Ίβαν Πέρισιτς οι μοναδικοί που έχουν σκοράρει τόσο στα δύο τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2016 & 2020) όσο και στα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα (2014 & 2018).

Euro 2020: Ελβετοί και Τούρκοι έκαναν ρεκόρ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ