EURO 2020

Euro 2020: Δεν υπάρχει πιο γκαντέμης από τον Σέζνι στα Ευρωπαϊκά

Ο Σέζνι στο Euro του 2012
Ο Σέζνι στο Euro του 2012 AP

Ο Βόιτσεχ Σέζνι δεν μπόρεσε να γλιτώσει ούτε αυτή τη φορά από μία ανεξήγητη κατάρα που τον καταδιώκει στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, βιώνοντας στο ματς με την Σλοβακία έναν ποδοσφαιρικό εφιάλτη για τρίτη διαδοχική πρεμιέρα.

Μπορεί η παρακάτω διαπίστωση να ακούγεται ως κάτι το εντελώς μεταφυσικό, όμως βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, με την ποδοσφαιρική μοίρα να μοιάζει να έχει περίεργα σχέδια για τον Βόιτσιεχ Σέζνι σε εθνικό επίπεδο.

Και αυτό γιατί αν λάβει κανείς υπόψη τις συμμετοχές του σε σε τελική φάση Euro με την εθνική Πολωνίας, θα δει πως όχι απλά δεν διακρίνεται αλλά βιώνει απίστευτα άσχημους ποδοσφαιρικούς εφιάλτες. Δεν μιλάμε για μεμονωμένο γεγονός αλλά για μία σειρά ατυχών παιχνιδιών με πρωταγωνιστή τον Σέζνι, σε βαθμό που κάποιος να μπορεί να τον χαρακτηρίζει χωρίς υπερβολή ως τον πλέον άτυχο παίκτη όσον αφορά σε πρεμιέρες Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Στην πρώτη του συμμετοχή, στο Euro 2012, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του διοργάνωνε -μαζί με την Αυστρία- το τουρνουά, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για πέναλτι που έκανε στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, στο 1-1 της Πολωνίας με την Εθνική Ελλάδας.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι της Πολωνίας στην τελική φάση του Euro της Γαλλίας (1-0 την Βόρεια Ιρλανδία) και έχασε όλη τη συνέχεια της διοργάνωσης ενώ το βράδυ της Δευτέρας (14/6) ολοκληρώθηκε η εφιαλτική τριλογία με πρωταγωνιστή τον πορτιέρε της Γιουβέντους.

Στο 18ο λεπτό του αγώνα με τους Σλοβάκους όχι μόνο δεν μπόρεσε να σταματήσει το σουτ του Μακ αλλά άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Πολωνίας, με το φινάλε να βρίσκει μάλιστα την παρέα του Λεβαντόβσκι να γνωρίζει την ήττα με 2-1 και να βρίσκεται με το καλημέρα σε μειονεκτική θέση στην προσπάθειά της για πρόκρισή στα νοκ-άουτ ματς.

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ