EURO 2020

Euro 2020: Χαμός στην Αγγλία λόγω πρωτοσέλιδου σκοτσέζικης εφημερίδας που λέει "Μαντσίνι σώσε μας" και υποστηρίζει την Ιταλία

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ιταλίας με την Ουαλία στο Euro 2020
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ιταλίας με την Ουαλία στο Euro 2020 © 2021 ALESSANDRA TARANTINO/ASSOCIATED PRESS

Η σκοτσέζικη εφημερίδα "The National" δημιούργησε έναν μικρό χαμό στην Αγγλία, αφού στο τελευταίο πρωτοσέλιδό της έχει φωτογραφία τον Ρομπέρτο Μαντσίνι ως Γουίλιαμ Γουάλας από το "Braveheart" και τον παρακαλάει να οδηγήσει την Ιταλία στην νίκη στον τελικό του Euro 2020.

Χιούμορ ή ευσεβής πόθος; Όπως και να έχει, η σκοτσέζικη εφημερίδα "The National" δημιούργησε χαμό στην Αγγλία λόγω ενός ευρηματικού πρωτοσέλιδου ενόψει του τελικού του Euro 2020 ανάμεσα σε Αγγλία και Ιταλία (11/7, 21:50, ΑΝΤ1 και LIVE από το SPORT24) στο οποίο ζητάει από την Ιταλία να νικήσει.

Η σκωτσέζικη εφημερίδα έχει στην βασική φωτογραφία των τεχνικό των "ατζούρι", Ρομπέρτο Μαντσίνι. Μόνο που τον έχει ντυμένο... Γουίλιαμ Γουάλας όπως στην ταινία "Braveheart" με πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον, γράφοντας στο σχόλιο: "Σώσε μας Ρομπέρτο... είσαι η τελευταία μας ελπίδα (δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλα 55 χρόνια να μας το χτυπάνε αυτό".

Το πρωτοσέλιδο της σκωτσέζικης εφημερίδας "The National"
Το πρωτοσέλιδο της σκωτσέζικης εφημερίδας "The National" NATIONAL

Η αναφορά της εφημερίδας στα 55 χρόνια δεν είναι βέβαια τυχαία, αφού αφορά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966 από την Αγγλία, η οποία τότε είχε επικρατήσει τότε με 4-2 στην παράταση στον τελικό κόντρα στην Δυτική Γερμανία, με αυτόν να παραμένει και ο μοναδικός τίτλος στην ιστορία της.

Όπως είναι λογικό πάντως, το χιούμορ (;) της εφημερίδας δεν το ασπάστηκαν όλοι. Αρκετοί Άγγλοι (αλλά και Σκωτσέζοι) ήταν επιθετικοί μέσω social media λέγοντας ότι ο η Σκωτία δεν επιθυμεί την ομόνοια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ κάποιο έφτασαν να κάνουν αναφορά ακόμα και στο... BREXIT. Κάποιοι βέβαια το πήραν πιο ήρεμα. Όπως και να έχει, την δουλειά που έπρεπε να κάνει το πρωτοσέλιδο, να προκαλέσει δηλαδή, την έκανε. Όλα τα άλλα θα φανούν στην πορεία.

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ