EURO 2020

Euro 2020: Αρκετοί Βέλγοι διεθνείς αρνούνται να εμβολιαστούν

Οι παίκτες της εθνικής Βελγίου πριν από ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 κόντρα στην Λευκορωσία
Οι παίκτες της εθνικής Βελγίου πριν από ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 κόντρα στην Λευκορωσία @ 2021 FRANCISCO SECO/ASSOCIATED PRESS

Βελγική ιστοσελίδα αποκάλυψε πως αρκετοί ποδοσφαιριστές των κόκκινων διαβόλων εμφανίζονται αρνητικοί στο να προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ενόψει της συμμετοχής τους στο Euro 2020.

Μία ακριβώς εβδομάδα πριν από την έναρξη του Euro 2020 η εθνική Βελγίου φιγουράρει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Όχι για αγωνιστικό λόγο (την επομένη της ισοπαλίας με 1-1 με την Εθνική Ελλάδας στις Βρυξέλλες) αλλά για ιατρικό, με δημοσίευμα από βελγικό ΜΜΕ να αναφέρει πως εντός της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχουν δημιουργηθεί δύο ισχυρά στρατόπεδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα " Hln.be, ναι μεν είναι αρκετοί οι παίκτες που έχουν κάνει ήδη μία δόση του εμβολίου της Pfizer (αναφέρονται τα ονόματα των Καστάν, Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ και Ντοκού), ωστόσο υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό -που ίσως φτάνει και το 50% των παικτών- που έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν.

Αιτία το γεγονός πως φοβούνται μήπως υπάρχουν παρενέργειες από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που επηρεάσει την αγωνιστική κατάστασή τους κατά τη διάρκεια του τουρνουά, με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές να επικαλούνται μάλιστα την επιλογή της UEFA να μην επιβάλλει ως κάτι το υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

"Δεν έκανα το εμβόλιο επειδή έχω βρεθεί ήδη δύο φορές θετικός", τόνισε ο αναπληρωματικός κίπερ της εθνικής Βελγίου, Σιμόν Μινιολέ, που εξέφρασε την άποψη πως από τη στιγμή που έχει προσβληθεί ήδη από το ιό, έχει αναπτύξει αρκετά αντισώματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη δημοσίευση της παραπάνω είδησης, ρωτήθηκε και ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, με τον τεχνικό των κόκκινων διαβόλων, να αναφέρει πως η πλειονότητα των παικτών έχουν ήδη εμβολιαστεί και να υπογραμμίζει τα εξής:

"Όσοι παίκτες δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί θα το έχουν κάνει μέχρι το τέλος του τουρνουά ή ακριβώς μετά το τέλος του Euro 2020. Μερικοί έχουν ήδη αναπτύξει αντισώματα.

Ο κάθε παίκτης έχει ακολουθήσει μία συγκεκριμένη επιστημονική και ιατρική συμβουλή ώστε να δει τι είναι το καλύτερο για αυτόν για την μέγιστη δυνατή απόδοση στο γήπεδο. Όλοι όσοι βρίσκονται εδώ, γνωρίζουν ότι χρειαζόμαστε το εμβόλιο για να είμαστε ασφαλείς".

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ