EURO 2020

Euro 2020, Αγγλία - Σκωτία 0-0: Άντεξαν οι Σκοτσέζοι και έβαλαν φωτιά στον όμιλο

Οι Ρόμπερτσον και Φίλιπς σε φάση από την αναμέτρηση Αγγλία - Σκωτία για το Euro 2020 | 18 Ιουνίου 2021
Οι Ρόμπερτσον και Φίλιπς σε φάση από την αναμέτρηση Αγγλία - Σκωτία για το Euro 2020 | 18 Ιουνίου 2021 © 2021 CARL RECINE/AP IMAGES

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το ματς ανάμεσα στην Αγγλία και τη Σκωτία στο Γουέμπλεϊ με τον τέταρτο όμιλο να παίρνει φωτιά και τα "λιοντάρια" να θέλουν μόνο νίκη κόντρα στην Τσεχία την τελευταία αγωνιστική για να βγουν πρώτοι. (VIDEOS)

Ίσόπαλο δίχως τέρματα (0-0) έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στην Αγγλία και τη Σκωτία με τους Σκοτσέζους να μένουν όρθιοι στο Γουέμπλεϊ και ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης μέχρι και την τελευταία αγωνιστική όπου θα παίξουν με την Κροατία με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα βαθμό.

Από την άλλη η Αγγλία θέλει νίκη κόντρα στους Τσέχους την τελευταία αγωνιστική με τις δύο ομάδες να έχουν επίσης από τέσσερις βαθμούς και όποιος κερδίσει θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο.

  • Η βαθμολογία: 1. Τσεχία 4, 2. Αγγλία 4, 3. Κροατία 1, 4. Σκωτία 1
  • Η επόμενη αγωνιστική: Κροατία - Σκωτία (22/6, 22:00), Τσεχία - Αγγλία (22/6, 22:00).

Το ματς είχε όλα όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ένα βρετανικό ντέρμπι εκτός από γκολ. Μέχρι και ο καιρός στο Λονδίνο ήταν βροχερός στη διάρκεια της αναμέτρησης. Υπήρχε πάθος, ένταση, φάσεις, δοκάρι αλλά όχι γκολ από κάποια εκ των δύο ομάδων. Τα φάουλ απ' τα πρώτα δευτερόλεπτα "πάγωναν" το ματς, το οποίο άργησε να βρει ρυθμό.

Στο 3' οι Σκοτσέζοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Άνταμς να πλασάρει μέσα απ' την περιοχή και τον Στόουνς να βάζει το πόδι του. Η Αγγλία, αν και απ' τα πρώτα λεπτά, είχε την κατοχή δυσκολευόταν να πλησιάσει την περιοχή των Σκοτσέζων.

Βέβαια στο 12' είχε μία μεγάλη ευκαιρία. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Στόουνς πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μάουντ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από πάσα του Στέρλινγκ, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν βρήκε δίχτυα.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά τόσο το παιχνίδι πήγαινε στα μέτρα των Σκοτσέζων. Η ομάδα του Στιβ Κλαρκ λειτουργούσε πολύ καλά ανασταλτικά. Πίεζε ψηλά, έπεφτε δυνατά πάνω στην μπάλα και "χαλούσε"το παιχνίδι των Άγγλων, οι οποίοι αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους.

Στο 30' η Σκωτία έχασε σπουδαία ευκαιρία. Ύστερα από σέντρα απ' τα αριστερά, ο Ο' Ντόνελ έπιασε σουτ στην κίνηση, ο Πίκφορντ έδιωξε με δυσκολία και στη συνέχεια ο Άνταμς που πήρε το ριμπάουντ δεν κατάφερε να ευστοχήσει με το κεφάλι.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τους Σκοτσέζους να μπαίνουν στα αποδυτήρια ικανοποιημένοι, ενώ οι Άγγλοι προβληματισμένοι.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει. Η Αγγλία μπήκε και πάλι δυνατά στο Γουέμπλεϊ και προσπάθησε να σκοράρει στο 48' με τον Μάουντ να εξαπολύει δυνατό σουτ με το δεξί αλλά τον Μάρσαλ να πέφτει σωστά στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ.

Ο Σάουθγκειτ πέρασε στο 63' στο παιχνίδι τον Γκρίλις και το κοινό στο Γουέμπλεϊ αντέδρασε λες και είχε μπει γκολ αλλά ο επιθετικός της Άστον Βίλα δεν πήρε όσες προσπάθειες ήθελε στα πόδια του.

Η καλύτερη στιγμή της Σκωτίας στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 78' της αναμέτρησης σε σέντρα από τα αριστερά και σουτ του Άνταμς στο δεύτερο δοκάρι με τη μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Πίκφορντ.

Στην αντίπερα όχθη ο Στέρλινγκ πάτησε περιοχή, προσπάθησε να περάσει τον Ρόμπερτσον και έπεσε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι σε πάτημα του αμυντικού της Λίβερπουλ αλλά ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο ματς όπως και το VAR.

Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης οι Άγγλοι που πίεζαν μέχρι τέλους για ένα τέρμα βρέθηκαν μέσα στην περιοχή, υπήρξε αναμπουμπούλα αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα προς τα δίχτυα.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Σο, Ράις, Στόουνς, Φίλιπς, Μινγκς, Μάουντ, Φόντεν (63' Γκρίλις), Τζέιμς, Κέιν (75' Ράσφορντ), Στέρλινγκ,.

ΣΚΩΤΙΑ: Μάρσαλ, Ο' Ντόνελ, Ρόμπερτσον, ΜακΤόμινεϊ, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ, ΜακΓκιν, ΜακΓκρέγκορ, Ντάικς, Άνταμς (87' Νίσμπετ), Γκίλμουρ (76' Άρμστρονγκ).

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ