ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Εθνικής Ισπανίας: Εκτός Μουντιάλ ο Ντε Χέα, δεν χώρεσε ούτε στους 55 παίκτες της αρχικής προεπιλογής

Ο Νταβίντ ντε Χέα με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας
Ο Νταβίντ ντε Χέα με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας © 2019 ALVARO BARRIENTOS/AP IMAGES

Ο Λουίς Ενρίκε έκανε τις πρώτες του επιλογές ενόψει της τελικής φάσης του Μουντιάλ, φτιάχνοντας μία λίστα με 55 παίκτες από τους οποίους θα επιλέξει μέχρι τις 11 Νοεμβρίου για το ταξίδι στο Κατάρ, με τον Νταβίντ Ντε Χέα να λάμπει διά της απουσίας του.

Ο Νταβίντ Ντε Χέα μετράει πάνω από 600 ματς στην επαγγελματική καριέρα του στα 14 χρόνια πορείας του στα γήπεδα και έχει φορέσει μάλιστα 45 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, όμως το επόμενο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού που περιμένει με αδημονία το φίλαθλο κοινό δεν θα το ζήσει από κοντά.

Ο λόγος για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα λάβει χώρα στο Κατάρ, με την πρώτη σέντρα να έχει οριστεί για τις 20 Νοεμβρίου, με τον 31χρονο κίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην κάνει το ταξίδι στην ασιατική χώρα μέσω της εθνικής Ισπανίας.

Όπως αναφέρουν με ρεπορτάζ τους τα σημαντικότερα αθλητικά μίντια της Ισπανίας (Marca, As μεταξύ άλλων), έχει υποβάλλει ήδη μία προκαταρκτική λίστα με τους 55 παίκτες που θα διεκδικήσουν στο προσεχές διάστημα τη συμμετοχή τους στο μεγάλο τουρνουά, με τον έμπειρο πορτιέρε να μένει εκτός της προεπιλογής του Ισπανού εκλέκτορα.

Οι τρεις γκολκίπερ που αναμένεται να συνθέτουν την τριάδα των υπερασπιστών της εστίας της "φούρια ρόχα" στα γήπεδα του Κατάρ θα είναι ο Ουνάι Σιμόν της Αθλέτικ, ο Ρόμπερτ Σάντσεθ της Μπράιτον και το Νταβίντ Ραγιά της Μπρέντφορντ, ενώ ως επιλαχόντες -σε περίπτωση που υπάρξει κάποιος τραυματισμός- επιλέχτηκαν ο Κέπα της Τσέλσι και ο Νταβίντ Σορία της Χετάφε.

Κρίνοντας πάντως από τις τελευταίες κλήσεις του Ενρίκε, ο αποκλεισμός του Ντε Χέα δεν αποτελεί τεράστια έκπληξη, αν αναλογιστεί κάποιος ότι βρέθηκε για τελευταία φορά σε αποστολή της Ισπανίας τον Νοέμβριο του 2021 (ματς προκριματικών Μουντιάλ κόντρα στην Σουηδία, έμεινε στον πάγκο) ενώ αγωνίστηκε για τελευταία φορά βασικός στο 1-0 επί της Ουκρανίας για το Nations League το 2020.

Σημειώνεται πως η Μπαρτσελόνα έχει τους περισσότερους εκπροσώπους στην αρχική λίστα του Ενρίκε με 8 παίκτες (Έρικ Γκαρσία, Μπουσκέτς, Άλμπα, Αλόνσο, Γκάβι, Πέδρι, Φάτι και Φεράν Τόρες) ενώ από την Ρεάλ υπάρχουν μόνο οι Καρβαχάλ και Ασένσιο, με τον Νάτσο να μην έχει θέση ούτε στην προεπιλογή των 55 ποδοσφαιριστών.

Όσον αφορά στο πότε θα γίνουν γνωστοί οι 26 "εκλεκτοί" για το ταξίδι στο Κατάρ, ο Λουίς Ενρίκε είναι υποχρεωμένος να ανακοινώσει την τελική λίστα μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, εννέα ημέρες δηλαδή πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ