ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Γερμανίας, γιατί η ομάδα είναι πάνω απ' όλα

Εθνική Γερμανίας, γιατί η ομάδα είναι πάνω απ' όλα

Η Γερμανία δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή, όμως ο καθένας οφείλει να παραδεχθεί ότι η μεθοδικότητά τους και το αίσθημα του εμείς, που υπερισχύει του εγώ, την κάνουν πάντα τρομακτική ομάδα στις μεγάλες διοργανώσεις. Ο Κώστας Αυγουστάκης γράφει για το πώς επέλεξε τη Γερμανία στο νέο φίλτρο του Instagram από το SPORT24.

Δεν είναι κρυφό πως η Εθνική Γερμανίας δεν είναι μία ιδιαίτερα αγαπητή ομάδα. Μάλιστα είναι η ομάδα που άπαντες λατρεύουν να μισούν, ειδικά όταν χάνει σε κάποιο κρίσιμο παιχνίδι ή όταν αποφασίζει τα βάλει 7 γκολ σε κάποια Λετονία. Ωστόσο, άπαντες οφείλουν να συμφωνήσουν πως είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Η Γερμανία πάντα είχε παικταράδες και μεγάλους σταρ. Απ' τους Γκερντ Μίλερ, Φραντζ Μπέκενμπαουερ, Λόταρ Ματέους μέχρι τους σύγχρονους Τόνι Κρόος και Σερζ Γκνάμπρι. Όμως αυτό που ξεχωρίζει δεν είναι το ατομικό στοιχείο και οι προσωπικότητες, αλλά η ομάδα. Αυτό μαρτυράει και το παρατσούκλι των Γερμανών, "Die Mannschaft", δηλαδή "Η ομάδα".

Πάντοτε στην Εθνική Γερμανίας το εμείς, υπερισχύει του εγώ και αυτό μαρτυράει η δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια. Η Mannscaft δεν χαρακτηρίζεται απ' τα μεγάλα ονόματα, αλλά απ' το πλάνο δεκαετιών και το "χτίσιμο" μέσα από τις επιτυχίες, αλλά και τις αποτυχίες. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη και όλα βασίζονται στη μεθοδικότητα και το πλάνο.

Την ίδια ώρα, φροντίζουν να ενσωματώνουν πάντοτε σύγχρονα στοιχεία του ποδοσφαίρου στα παραδοσιακά τους χαρακτηριστικά, την επιθετικότητα και τη δύναμη, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο μείγμα που τρομάζει τους αντιπάλους. Δεν θέλεις να σε πετύχουν σε κακή μέρα, γιατί θα σε διαλύσουν. Ο απόλυτος σεβασμός στον αντίπαλο... σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται δεν τον λυπάσαι, τον αντιμετωπίζεις επί ίσοις όροις πάντα.

Δεν γίνεται λοιπόν να μην θαυμάζεις αυτή την ομάδα και γι' αυτό την υποστηρίζω από μικρός, ακόμη κι αν είναι δύσκολο να δηλώνεις φίλος της Εθνικής Γερμανίας. Η έννοια του εμείς, της μεθοδικότητας, αλλά και η συνύπαρξη του μοντέρνου με το παραδοσιακό ποδόσφαιρο είναι αυτά που κάνουν στα μάτια μου την Mannschaft την κορυφαία εθνική ομάδα στον πλανήτη.

Για όλα τα παραπάνω ο Κώστας Αυγουστάκης επέλεξε τη Γερμανία στο νέο φίλτρο του Instagram από το SPORT24.

Μπες και εσύ στο Instagram του SPORT24, επίλεξε την ομάδα που υποστηρίζεις στο Euro 2020 και ανέβασε το story σου κάνοντας mention το SPORT24.

Πάμε να κάνουμε το Instagram μία μεγάλη κερκίδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ