ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Το συγκινητικό video με τέσσερις θρύλους του 2004 να ανταμώνουν με την τωρινή φουρνιά

Εθνική Ελλάδας: Το συγκινητικό video με τέσσερις θρύλους του 2004 να ανταμώνουν με την τωρινή φουρνιά

Ανήμερα της 18ης επετείου από τον θρίαμβο στην Πορτογαλία, η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δημοσίευσε ένα υπέροχο video με τέσσερις θρύλους του Euro 2004 να συναντούν μέλη της τωρινής ομάδας. Το μήνυμα του Παναγιώτη Μπαλτάκου.

Πέρασαν 18 χρόνια από τον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας και την κατάκτηση του Euro 2004 και οι εικόνες παραμένουν πολύ νωπές και ζωντανές για όσους έχουν βιώσει εκείνες τις μαγικές στιγμές.

Με αφορμή μάλιστα το υπέροχο εκείνο ποδοσφαιρικό καλοκαίρι που έκανε υπερήφανους και έβγαλε στους δρόμους όλους σχεδόν τους Έλληνες, η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δημοσίευσε ένα video με τη συμμετοχή 4 εν ενεργεία διεθνών και ισάριθμων πρωταθλητών Ευρώπης του 2004.

Οι Γιώργος Καραγκούνης, Αντώνης Νικοπολίδης, Τάκης Φύσσας και Ντέμης Νικολαΐδης συνάντησαν τους Τάσο Μπακασέτα, Οδυσσέα Βλαχοδήμο, Πέτρο Μάνταλο και Γιώργο Μασούρα και το αποτέλεσμα ήταν άκρως συγκινητικό.

Το μήνυμα του Παναγιώτη Μπαλτάκου για το Euro 2004

Επιλέον, με ευκαιρία την επέτειο της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Εθνική Ομάδα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μπαλτάκος, απηύθυνε το εξής μήνυμα.

"Η 4η Ιουλίου 2004 είναι μια ημερομηνία ορόσημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον ελληνικό αθλητισμό και σύσσωμο τον Ελληνισμό. Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2004 από την Εθνική μας Ομάδα πέραν του ότι αποτέλεσε μια πολύ μεγάλη επιτυχία σε αθλητικό επίπεδο διεθνώς, ένωσε τους απανταχού Έλληνες κατά ένα μοναδικό τρόπο.

Σήμερα, 18 χρόνια μετά, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την κληρονομιά του μεγάλου επιτεύγματος του 2004 και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για νέες επιτυχίες. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα στις Εθνικές Ομάδες και να εργαζόμαστε για την πρόοδό τους.

Η Εθνική Ομάδα των Ανδρών έδειξε με τις πρόσφατες εμφανίσεις της στο UEFA Nations League ότι επανέρχεται στο δρόμο των επιτυχιών. Ταυτόχρονα, η παρουσία του κόσμου έδειξε ότι οι Έλληνες εξακολουθούν να στέκονται δίπλα της και να τη στηρίζουν με θέρμη.

Κρατώντας όλα αυτά, αλλά και έχοντας επίγνωση του βάρους της κληρονομιάς του 2004, γνωρίζουμε πως φέρουμε ιστορική ευθύνη να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κληρονομιά αυτή και να την περάσουμε στις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη. Είναι χρέος εθνικό και ως τέτοιο το βλέπουμε και ως τέτοιο μας εμπνέει".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ