ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Οι σκέψεις για την ενδεκάδα και οι πιθανές αλλαγές για το φιλικό με την Λιθουανία

Ο Κώστας Φορτούνης στην αναμέτρηση της Εθνικής απέναντι στο Γιβραλτάρ
Ο Κώστας Φορτούνης στην αναμέτρηση της Εθνικής απέναντι στο Γιβραλτάρ EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική υποδέχεται την Λιθουανία (27/3, 19:00, ALPHA, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) σε φιλική αναμέτρηση της OPAP Arena. Οι σκέψεις του Πογέτ για την ενδεκάδα και πιθανές αλλαγές που μπορεί να γίνουν.

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Euro 2023. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν σοβαρό, έδειξε όρεξη και επικράτησε 3-0 του Γιβραλτάρ την Παρασκευή στο Εστάντιο Αλγκάρβε στο Φάρο. Την Δευτέρα (27/3) έχει ρεπό στον όμιλο της, με την Ελλάδα να δίνει φιλικό παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, η Εθνική υποδέχεται την Λιθουανία (27/3, 19:00, ALPHA, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) και αγωνίζεται για πρώτη φορά στο νέο της σπίτι, την OPAP Arena. Οι διεθνείς μας πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ και τώρα ανυπομονούν να το "γνωρίσουν" και σε αγωνιστικές συνθήκες.

Κατά τη θητεία του στην Εθνική ο Γκουστάβο Πογέτ είναι ξεκάθαρος. Θέλει οι ποδοσφαιριστές του να αφομοιώσουν μία winning mentality, άρα ψάχνει τις νίκες ακόμη και στα φιλικά. Αυτό υπογράμμισε και στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Κυριακής (26/3).

"Δεν είναι φιλανθρωπία εδώ, θέλουμε νίκες, ώστε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση" δήλωσε συγκεκριμένα. Ο Πογέτ έκανε δοκιμές αυτές τις δύο ημέρες, χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του. Όμως, τόνισε πως θα προβεί σε λίγες αλλαγές θέλοντας να διατηρήσει τον βασικό κορμό του.

Επομένως, ο Ουρουγουανός προπονητής πρόκειται να κινηθεί με άξονα την ενδεκάδα που επέλεξε κόντρα στο Γιβραλτάρ. Οι διαφοροποιήσεις του δεν θα είναι μεγάλες και θα αφορούν σε ποδοσφαιριστές που πέρασαν ως αλλαγή στην αναμέτρηση στο Φάρο.

Οι σκέψεις για την ενδεκάδα κόντρα στη Λιθουανία

Έτσι, ο Βλαχοδήμος θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ενώ υπάρχει και ο φορμαρισμένος Πασχαλάκη. Πάντως δύσκολα θα ξεκινήσει ο γκολκίπερ της Μπενφίκα. Το αμυντικό δίδυμο πρόκειται να συνθέσουν οι Χατζηδιάκος και Μαυροπάνος. Στο αριστερό άκρο θέση διεκδικούν ο Κώστας Τσιμίκας και ο Δημήτρης Γιαννούλης που πέρασε αλλαγή στα τελευταία λεπτά την περασμένη Παρασκευή.

Η άλλη πλευρά είναι ερωτηματικό. Ο Μπάλντοκ ξεκίνησε κόντρα στο Γιβραλτάρ, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, όμως μην ξεχνάμε πως ο Λάζαρος Ρότα γνωρίζει το γήπεδο ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει εκείνος στην ενδεκάδα.

Ο Μανώλης Σιώπης, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στο εθνόσημο, αναμένεται να τοποθετηθεί στον άξονα, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

Επιπλέον, είναι πιθανό ο Σιώπης να έχει παρτενέρ του τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος μπορεί να γυρίσει πιο πίσω. Αυτό ενδέχεται να συμβεί, ώστε ο Κώστας Φορτούνης να αγωνιστεί στη θέση "10". Ο παίκτης του Ολυμπιακού είχε αντικαταστήσει τον μεσοεπιθετικό της Τραμπζονσπόρ στο 71ο του αγώνα στο Φάρο.

Ντεμπούτο με τα γαλανόλευκα έκανε την περασμένη Παρασκευή το wonderkid του ελληνικού ποδόσφαιρου, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Επομένως, δεν αποκλείεται ο Πογέτ να του δώσει φανέλα βασικού στο παιχνίδι.

Γενικά, υπάρχουν ανοιχτά δεδομένα για την μεσοεπιθετική γραμμή εφόσον στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή βρίσκονται και οι Μάνταλος (μπορεί να παίξει και στο "8" και στα άκρα), Μασούρας, Πέλκας. Τέλος, ο Βαγγέλης Παυλίδης ενδέχεται να αντικαταστήσει τον Γιώργο Γιακουμάκη στην αιχμή του δόρατος.

Αξίζει να αναφερθεί πως εκτός αποστολής με εντολή Πογέτ βρίσκονται οι Φώτης Ιωαννίδης και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις και έχουν επιστρέψει στις ομάδες τους.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ