LA LIGA

Εσπανιόλ - Ρεάλ 2-1: Πρώτη ήττα στη La Liga και σύννεφα στους "μερένγκες"

Οι παίκτες της Εσπανιόλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρεάλ για τη La Liga 2021-2022 στο "Κορνεγιά ελ Πρατ", Βαρκελώνη | Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021
Οι παίκτες της Εσπανιόλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρεάλ για τη La Liga 2021-2022 στο "Κορνεγιά ελ Πρατ", Βαρκελώνη | Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Η Ρεάλ ηττήθηκε στη Βαρκελώνη από την Εσπανιόλ με 1-2 για την 8η αγωνιστική, η πρώτη της στη La Liga για φέτος.

Η Ρεάλ προερχόταν από την εντός έδρας ισοπαλία με τη Βιγιαρεάλ και το σοκ στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" από τη Σέριφ, με συνέπεια να μην έχει περιθώρια για απώλειες στο "Κορνεγιά ελ Πρατ", ένα γήπεδο από το οποίο συνηθίζει να φεύγει με νίκη. Φευ. Η Εσπανιόλ επικράτησε με 2-1 των "μερένγκες", τους ανάγκασε στην πρώτη φετινή ήττα στη La Liga και πρώτη έπειτα από αήττητο σερί 18 εκτός έδρας αγώνων, με συνέπεια να αυξήσει τα σύννεφα πάνω από τη Ρεάλ.

Η εικόνα των Μαδριλένων ήταν κάκιστη, ειδικά στο 1ο ημίχρονο, όταν παρουσιάστηκαν ανήμποροι να δημιουργήσουν το οτιδήποτε από το κέντρο. Στον αντίποδα, μία υπέροχη συνεργασία των παικτών της Εσπανιόλ κατέληξε έπειτα από δεκάδες πάσες στον Ραούλ ντε Τομάς, που από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0 στο 17'.

Ο Κάρλο Αντσελότι έριξε τον Ροντρίγκο αντί του Εντουάρ Καμαβινγκά στην ανάπαυλα, όμως τα δεδομένα δεν άλλαξαν. Ένα καταπληκτικό σόλο του Αλέις Βιδάλ στο 61' κατέληξε στο 2-0 και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να τρέχουν και να μη φτάσουν. Στον αγώνα μπήκαν οι Καζεμίρο και Λούκα Γιόβιτς και λίγο αργότερα ο Εντέν Αζάρ. Μία αντεπίθεση έδωσε τη δυνατότητα στον Καρίμ Μπενζεμά να σκοράρει για 9η φορά φέτος στο πρωτάθλημα, ενώ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και στο 84' από τον Αζάρ, όμως σωστά δεν μέτρησε το γκολ λόγω οφσάιντ.

Τα τελευταία λεπτά περιελάμβαναν ένα μίνι θρίλερ, με τον Βιθέντε Μορένο να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις και στο 5ο λεπτό η Εσπανιόλ να παραχωρεί αχρείαστο κόρνερ, για το οποίο ανέβηκε και ο Τιμπό Κουρτουά, αλλά έστειλε άουτ ο Έντερ Μιλιτάο.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στη La Liga

Η βαθμολογία της La Liga


TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ