LA LIGA

Εσπανιόλ - Ατλέτικο 1-2: Τρομερή ανατροπή για τους πρωταθλητές με νικήτηριο γκολ του Λεμάρ στο 99ο λεπτό

Οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγυρίζουν γκολ του Λεμάρ κόντρα στην Εσπανιόλ | 12 Σεπτεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγυρίζουν γκολ του Λεμάρ κόντρα στην Εσπανιόλ | 12 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Η Ατλέτικο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 41ο λεπτό στην έδρα της Εσπανιόλ όμως έφτασε σε μία τεράστια εκτός έδρας ανατροπή, με τον Καράσκο να ισοφαρίζει στο 79' και να βγάζει ασίστ στο 99' για τον Λεμάρ που σφράγισε το 2-1 για την πρωταθλήτρια.

Σε μία απίστευτη ανατροπή έφτασε στην Βαρκελώνη η Ατλέτικο το μεσημέρι της Κυριακής (12/9) για την 4η αγωνιστική της La Liga, με την πρωταθλήτρια του Ντιέγκο Σιμεόνε να μένει πίσω στο σκορ στο 41' από γκολ του Ντε Τομάς κόντρα στην Εσπανιόλ αλλά να φέρνει τα πάνω-κάτω στο δεύτερο ημίχρονο δείχνοντας πως -εκτός από κλάση και ποιότητα- διαθέτει τρομερά ψυχικά αποθέματα.

Ο Καράσκο έφερε το ματς στα ίσα στο 79' και στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων (10 έδωσε ο διαιτητής) έβγαλε ασίστ με τακουνάκι στον Λεμάρ, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον κίπερ των γηπεδούχων και έγραψε το τελικό 2-1, χαρίζοντας ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του.

Αποτέλεσμα που έρχεται μάλιστα δύο εβδομάδες μετά το εντός έδρας 2-2 με την Βιγιαρεάλ, όπου και τότε οι ροχιμπλάνκος είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ και μπόρεσαν να αποσπάσουν το βαθμό της ισοπαλίας στο 95', χάρη σε απίστευτο αυτογκόλ του κίτρινου υποβρυχίου.

Το ματς

Η Εσπανιόλ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στους πρωταθλητές και ανταμείφθηκε στο 41ο λεπτό μέσα από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα πήγε στον Εμπάρμπα που έβγαλε τη σέντρα και ο Ντε Τομάς εκτέλεσε με κεφαλιά τον Όμπλακ για το 1-0 των Καταλανών (από τα επτά τελευταία γκολ του στην La Liga τα τέσσερα έχουν προέλθει από ασίστ του Εμπάρμπα)

Σε αντίθεση πάντως με το πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα, με την Ατλέτικο να ανεβάζει στροφές, να παίρνει τον έλεγχο μέσω της κατοχής και να πιέζει για την ισοφάριση. Νομοτελειακά, δεν μπορούσε να αποφευχθεί το 1-1 και αυτό ήρθε στο 79', με τον Καράσκο να κερδίζει με επιμονή τη μπάλα και με ωραίο συρτό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής να νικάει τον Λόπες.

Στο 93ο λεπτό ο ίδιος παίκτης άγγιξε την ανατροπή με το δεύτερο προσωπικό του γκολ αλλά είδε τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι φεύγοντας δίπλα από το δοκάρι του Λόπες σε πλασέ, για να έρθει η δικαίωση για τους πρωτευουσιάνους στο ένατο και προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Λεμάρ επιχείρησε να επιτεθεί κατά μέτωπο και έπαιξε υποδειγματικά το "1-2" με τον Καράσκο, με τον δεύτερο να του παρέχει έξοχη ασίστ με τακουνάκι και τον Γάλλο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό δεξί σουτ, που δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Λόπες.

Εσπανιόλ: Λόπες, Χιλ, Καλέρο (46' Ρεκασένς), Καμπρέρα, Πεντρόσα, Ντάρντερ, Μορλάνες (58' Μορόν), Βιδάλ (75' Ριμπάουντο), Μελένδο (58' Μπάρε), Εμπαρμπά, Ντε Τόμας (83' Ντιμάτα)

Ατλέτικο: Όμπλακ, Τρίπιερ (46' Λεμάρ), Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο (46' Κοντογκμπιά), Καράσκο, Λιορέντε, Κόκε, Κορέα (46' Λόντι), Γκριεζμάν (58' Ζοάο Φέλιξ), Σουάρες (71' Κούνια)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της La Liga:

TAGS LA LIGA ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ