LA LIGA

Ερνέστο Βαλβέρδε: Έφτασε τις 102 νίκες στη La Liga με την Αθλέτικ και γράφει ιστορία

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο Γ. Καραϊσκάκης στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο Γ. Καραϊσκάκης στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα INTIME

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γράφει ιστορία, αφού μετά τη νίκη κόντρα στη Βαλένθια, έφτασε τις 102 στη La Liga ως προπονητής της Αθλέτικ, ισοφαρίζοντας τον Χαβιέρ Κλεμέντε, που μέχρι πρότινος απολάμβανε μόνος του την πρώτη θέση.

Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, πέτυχε την Κυριακή (21/8) την 102η νίκη του ως προπονητής της Αθλέτικ στη La Liga σε 230 αγώνες, ισοφαρίζοντας τον Χαβιέρ Κλεμέντε που μέχρι χθες ήταν μόνος του στην κορυφή της κατάταξης, ως ο προπονητής του συλλόγου με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της διοργάνωσης (102 σε 211).

Η Αθλέτικ χάρη στο γκολ του Άλεξ Μπερενγκέρ στο 43' πήρε τη νίκη κόντρα στη Βαλένθια στη 2η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και πλέον ο 58χρονος είναι έτοιμος να γράψει ιστορία και να ξεπεράσει τον Κλεμέντε.

Η πρώτη του θητεία στον πάγκο της Αθλέτικ ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2002, όταν και έμεινε για τρία χρόνια, η δεύτερη θητεία του ήταν το 2013, όπου έμεινε για τέσσερα χρόνια, πριν μετακομίσει το 2017 για την Μπαρτσελόνα και επέστρεψε ξανά το φετινό καλοκαίρι.

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ