ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Eredivisie: Γκολ αλλά και μοιραίος ο Γιακουμάκης κόντρα στον Λάμπρου

Eredivisie: Γκολ αλλά και μοιραίος ο Γιακουμάκης κόντρα στον Λάμπρου
YOUTUBE

Ο Γιώργος Γιακουμάκης σκόραρε έπειτα από 7 παιχνίδια, όμως ήταν ο μοιραίος στην ισόπαλη αναμέτρηση 3-3 με τη Βάαλβαϊκ του Κώστα Λάμπρου.

Το ντέρμπι των Ελλήνων και της παραμονής στην Eredivisie βρήκε νικητή και χαμένους. Η Φένλο έμεινε στο 3-3 με τη Βάαλβαϊκ, ο Γιώργος Γιακουμάκης σκόραρε, αλλά η ομάδα του Κώστα Λάμπρου πήρε το βαθμό και διατηρήθηκε εκτός διακεκαυμένης ζώνης ύστερα από 32 αγωνιστικές, λόγω του Έλληνα επιθετικού κι ενός πέναλτι στο οποίο υπέπεσε στο τέλος.

Ο 26χρονος διεθνής μπήκε φουριόζος και μόλις στο 3' έσπασε την κατάρα των προηγούμενων 7 αγώνων με Φένλο και Εθνική Ελλάδας που δεν είχε σκοράρει. Ήταν το 25ο γκολ του στη σεζόν και παραμένει με διαφορά ο κορυφαίος σκόρερ της κατηγορίας (από 17 έχουν οι Στίβεν Μπέρχαους της Φέγενορντ και Ντόνι Μάλεν της Αϊντχόφεν).

Ο Τάις Ούστινγκ και Σιρίλ Ενγκόνγκ έκαναν την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους από το 1ο ημίχρονο και με νίκη έμοιαζε πολύ δύσκολο να κινδυνεύσουν στις τελευταίες 2 αγωνιστικές. Παρ' όλα αυτά, ο Τζόσουα Τζον νίκησε τον 3 φορές τερματοφύλακα του μήνα στη φετινή σεζόν, Κώστα Λάμπρου, με συνέπεια το 2-2 να αφήνει τα πάντα ανοιχτά.

Στο 2ο μέρος, ο Γιος Λουχουκάι έκανε 3 αλλαγές, αλλά κράτησε τον Τάσο Δώνη και τον Χρήστο Δώνη στον πάγκο. Ύστερα από τις παρεμβάσεις του, ο Βίτο φαν Κρόι έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, που με νίκη πλησίαζαν στον πόντο τη Βάαλβαϊκ και έβγαιναν απ' τη ζώνη του υποβιβασμού. Παρ' όλα αυτά, ο άνθρωπος που έχει κρατήσει "ζωντανή" φέτος τη Φένλο, ήταν και ο μοιραίος του αγώνα. Ο Γιακουμάκης έκανε χέρι στο 84ο λεπτό και με το πέναλτι ο Ενγκόνγκ ισοφάρισε στο τελικό 3-3.

Δείτε τη βαθμολογία της Eredivisie και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων


TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ