ΕΠΟ

ΕΠΟ: Υποψήφιος πρόεδρος και ο Κωνσταντίνος Νίκας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, Κωνσταντίνος Νίκας, αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος για την ηγεσία της Ομοσπονδίας απέναντι στον Θοδωρή Ζαγοράκη. Νέοι υποψήφιοι για την Εκτελεστική Επιτροπή.

Δεν θα είναι "one man show" τελικά οι εκλογές της ΕΠΟ, καθώς ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα έχει αντίπαλο στη διαδικασία. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, Κωνσταντίνος Νίκας, αποφάσισε να διεκδικήσει το χρίσμα στις εκλογές της 27ης Μαρτίου και να τεθεί αντιμέτωπος με τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2004 και νυν Ευρωβουλευτή της Ν.Δ., ο οποίος παρουσιάζεται ως μια υποψηφιότητα κοινής αποδοχής για το "αύριο" του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να επικρατήσει.

Ο κύριος Νίκας επανεξελέγη πρόεδρος στην Ένωσή του τον Δεκέμβριο του 2019 χωρίς να έχει αντίπαλο στις εκλογές, ενώ κατείχε την θέση από το 2016. Είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με την ΕΠΣ Βοιωτίας εδώ και περίπου δυο δεκαετίες και είναι προϊστάμενος στο Πταισματοδικείο Λιβαδειάς. Επειδή πρόκειται για υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής, κανείς δεν γνωρίζει ακόμα την δυναμική του και ποιες Ενώσεις τον υποστηρίζουν, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η μεγάλη πλειοψηφία συντάσσεται με τον άλλοτε διεθνή ποδοσφαιριστή.

Στις 13 Μαρτίου πάντως η ΕΠΣ Βοιωτίας είχε εκδώσει και ανακοίνωση στήριξης στον Θοδωρή Ζαγοράκη, αναφέροντας: "Ο Πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας στηρίζουν τον Θοδωρή Ζαγοράκη στην Υποψηφιότητά του, για την Προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Του ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο σε αυτό το δύσκολο έργο που θα αναλάβει. Θα είμαστε δίπλα του να βοηθήσουμε ώστε το Ελληνικό ποδόσφαιρο να ανέβει στα Ευρωπαϊκά πρότυπα εκεί που του αξίζει!".

Εξάλλου, υπήρξαν και έξι νέες υποψηφιότητες για μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο Παντελής Καφές (υποδεικνύεται από την ΕΠΣ Λασιθίου), ο Άγγελος Χαριστέας (υποδεικνύεται από την ΕΠΣ Κέρκυρας), ο Γιώργος Ανατολάκης (πρόεδρος ΕΠΣ Πειραιά), ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (υποδεικνύεται από την ΕΠΣ Ρεθύμνου), ο Κώστας Κωνσταντινίδης (πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων) και η Βίκυ Δημητρακοπούλου (είναι γυναίκα του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας, Άρη Κουλούρη) διεκδικούν μια θέση.

Θα πρέπει να τονιστεί πως από τα 17 μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ, τα 11 προέρχονται από τις Ενώσεις, τα 4 από Super League, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, 1 μέλος είναι ο πρόεδρος της Super League 2 / Football League και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Μέχρι τις 21 Μαρτίου μπορεί κάποιος να αποσύρει την υποψηφιότητά του και δεν αποκλείεται την ημέρα των εκλογών να έχουμε έναν υποψήφιο πρόεδρο και όχι δυο. Οι ζυμώσεις συνεχίζονται ενόψει της Γενικής Συνέλευσης στις 27/3.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Εξάλλου, συνεδρίασε χθες (16/3) η Εκτελεστική Επιτροπή κι έλαβε αποφάσεις: Ενόψει της Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 27 Μαρτίου, υπέδειξε τους υποψηφίους για τη συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης (άρθρο 44 του Καταστατικού), καθώς επίσης και τους υποψηφίους Πρακτικογράφους (3) και Ψηφολέκτες (3).

Αναλυτικά:

"Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κι έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις: Ενόψει της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ της 27ης Μαρτίου 2021 υπέδειξε τους υποψηφίους για τη συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης (άρθρο 44 του Καταστατικού), καθώς επίσης και τους υποψηφίους Πρακτικογράφους (3) και Ψηφολέκτες (3).

Υποψήφιοι για την Επιτροπή Ελέγχου και Συμμόρφωσης:

Πρόεδρος:

ΤΣΙΧΡΙΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Αναπλ. πρόεδρος:

ΒΟΥΡΒΑΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ

Μέλη:

ΠΑΝΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ / ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΦΕΡΓΑΔΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ / ΕΠΣ ΧΙΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ / ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ / ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Αναπληρωματικά μέλη:

ΓΑΛΑΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ / ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΣΟΥΠΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ / ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΑΣΗΜΩΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ / ΕΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Υποψήφιοι για τις θέσεις των Πρακτικογράφων:

ΜΟΥΡΤΖΙΛΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ/ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ/ ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ/ ΕΠΣ ΧΙΟΥ

Υποψήφιοι για τις θέσεις των Ψηφολεκτών:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΒΒΑΣ / ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ / ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΤΣΑΚΛΑΣ / ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Κατόπιν συζήτησης για το θέμα των διατάξεων του Σχεδίου Νόμου του Υφυπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, οι παρατηρήσεις της Νομικής Υπηρεσίας της Ε.Π.Ο. θα αποσταλούν στις FIFA &UEFA".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ