ΕΠΟ

ΕΠΟ: Διάβημα Ζαγοράκη στην UEFA για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης σε αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με τη Γεωργία | 31 Μαρτίου 2021
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης σε αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με τη Γεωργία | 31 Μαρτίου 2021 EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της UEFA, Θοδωρής Ζαγοράκης, έκανε διάβημα προς την UEFA με την οποία ζητάει την παρέμβαση της ώστε να μη συνεχιστεί το φαινόμενο που παρουσιάστηκε στο Euro 2020 με τη Βόρεια Μακεδονία.

Σε διάβημα προς την UEFA προχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Θοδωρής Ζαγοράκης με θέμα την αυθαιρεσία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας που αγνόησε την συμφωνία των Πρεσπών και δεν συμπεριέλαβε στην ονομασία της το "Βόρειο" στην παρουσία της στο Euro 2020.

Ο Ζαγοράκης ζητάει την παρέμβαση της UEFA ώστε να μη συνεχιστεί το φαινόμενο αυτό και η χώρα να λέγεται Βόρεια Μακεδονία και η Ομοσπονδία Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ προχώρησε την Πέμπτη (24/6) στο διάβημα αυτό και μεταξύ άλλων έλεγα: "Σας το ζητάω ανεξάρτητα με το ότι δεν συνεχίζει στο Euro 2020 η ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας. Θα πρέπει να είναι ένα και το αυτό η ομοσπονδία με τις χώρες".

Το διάβημα ήταν σε αυστηρό τόνο και ζητάει να εφαρμόζονται οι διεθνείς κανονισμοί και να μην παίζονται τέτοιου είδους παιχνίδια στο ποδόσφαιρο και καλεί την UEFA να μη δείξει καμία άλλη ανοχή.

TAGS ΕΠΟ ΕΛΛΑΔΑ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ