ΑΡΣΕΝΑΛ

Επίθεση Βένγκερ στην... υπεραμυντική Πόρτσμουθ!

Επίθεση Βένγκερ στην... υπεραμυντική Πόρτσμουθ!
Aρσεναλ-Πόρτσμουθ

Ο Αλσατός τεχνικός απέδωσε στο εξαιρετικά παθητικό παιχνίδι της Πόρτσμουθ στο δεύτερο μέρος το 0-0 της Άρσεναλ στο "Φράτον Παρκ", που την έριξε από την κορυφή

Η "γκέλα" των Λονδρέζων την γκρέμισε για πρώτη φορά από την κορυφή, στην οποία είχε στρογγυλοκαθίσει από το ξεκίνημα της σεζόν (υπολείπεται πλέον έναν πόντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία πέρασε νικηφόρα με 4-0 από την έδρα της Σάντερλαντ), με τον Αλσατό να εξαπολύει επίθεση κατά των "πόμπεϊς" για το εξαιρετικά αμυντικό παιχνίδι στο οποίο κατέφυγαν για να πάρουν αποτέλεσμα.
"Ήταν μία απογοητευτική βραδιά για εμάς, όμως η Πόρτσμουθ δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο. Απλά αμύνονταν με 10 παίκτες πίσω από τη μπάλα, και αιφνιδιάστηκα βλέποντας τις τακτικές τους", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Βενγκέρ και συνέχισε:

"Δεν είμαι δυσαρεστημένος με τον Χάρι Ρέντναπ. Έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα και δεν μπορούσαμε να βρούμε τη λύση.

Συνηθίζαμε νσ σκοράρουμε όμως δεν είμασταν αρκετά γρήγροι στην κίνηση και στη σκέψη για να ανοίξουμε μία πολύ έμπειρη άμυνα.

Ίσως οι απαιτήσεις που υπάρχουν για την ομάδα μου είναι πολύ υψηλές, ώστε όταν δεν παίζουμε όπως μπορούμε, τότε ο κόσμος μας απογοητεύεται ακόμα περισσότερο".






Σε ερώτηση για το αν είναι διαφορετικά τώρα για την Άρσεναλ που είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται αυτή στο κατόπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απάντησε:

"Θα προτιμούσα να είμαι μπροστά όμως δεν είναι μεγάλη διαφορά ο ένας πόντος. Φτάσαμε την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων με μία μόλις ήττα στο πρωτάθλημα, και αν στους επόμενους έξι μήνες δεν χάσουμε ξανά, τότε θα είμαστε πρωταθλητές".


"Να τους αφήσουμε να μας διαλύσουν";
Από την πλευρά του πάντως, ο Χάρι Ρέντναπ υπερασπίστηκε σθεναρά την τακτική που εφάρμοσε η ομάδα του, υποστηρίζοντας πως ήταν η ενδεδειγμένη απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο.

"Τί έπρεπε να κάνουμε; Να κάτσουμε πίσω και να τους αφήσουμε να μας διαλύσουν; Είχαμε την ίδια διάταξη και την ίδια τακτική με την Άρσεναλ, ενώ είχαμε και την καλύτερη ευκαιρία στο ματς με τον Μουαρουάρι.

Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα στην χώρα από την Άρσεναλ στην κατοχή της μπάλας. Πολλές ομάδες του πρωταθλήματος θα ήταν ευτυχισμένες αν έπαιρναν έναν πόντο απέναντί τους.



Όμως είμασταν φανταστικοί στα αμυντικά μας καθήκοντα με τον γκολκίπερ μας Ντέιβιντ Τζέιμς να μη χρειαστεί να κάνει ούτε μία σπουδαία επέμβαση σε όλο το ματς".











TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ