ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ζήτησε με επιστολή του στην UEFA τοποτηρητή στον οποίο να αναφέρεται ο Μπένετ

Σημαιάκι του κόρνερ με το λογότυπο του Ολυμπιακού
Σημαιάκι του κόρνερ με το λογότυπο του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Μετά τις δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον ορισμό του Σλοβάκου διαιτητή Ιβάν Κρούζλιακ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, προχώρησε την Παρασκευή (3/2) σε νέα κίνηση στέλνοντας επιστολή στην UEFA ζητώντας τοποτηρητή στον οποίο να αναφέρεται ο Αρχιδιαιτητής, Στιβ Μπένετ.

Οι ερυθρόλευκοι έστειλαν επιστολή στην UEFA με αποδέκτες τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν και τον επικεφαλής διαιτησίας, Ρομπέρτο Ροσέτι να ορίσει έναν αξιόπιστο τοποτηρητή στον οποίο θα αναφέρεται ο υπεύθυνος της ΚΕΔ. Σε αυτή, ο Ολυμπιακός εξηγεί τους λόγους που προέβη στην συγκεκριμένη κίνηση αυτή.

Επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, η αδυναμία του Στιβ Μπένετ να φέρει στην Ελλάδα διαιτητές Elite από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κάτι που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Τονίζεται ότι έρχονται στην χώρα μας διαιτητές από χαμηλότερης δυναμικότητας πρωταθλήματα με συνέπεια να υπάρχουν πολλές κακές διαιτησίες και παράπονα των ομάδων.

Αποτέλεσμα αυτό των διαιτησιών είναι ότι μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 31 ανακοινώσεις από τις ΠΑΕ των ομάδων της Stoiximan Super League σχετικά με τις διαιτησίες του πρωταθλήματος και άλλες 22 ανακοινώσεις συλλόγων της Super League 2, παρόλο που έχουν διεξαχθεί μόλις 12 αγωνιστικές. Τονίζεται δε, στην επιστολή, ότι η κατάσταση στην Super League 2 έχει πάρει διαστάσεις.

Επίσης, ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι η ΕΠΟ δεν ασχολείται ουσιαστικά με την σοβαρή πρόταση που έχει κάνει η Super League 1 για την επαγγελματική διαιτησία, ενώ αναφέρεται στην ενέργεια του προέδρου της Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος βγήκε και δήλωσε ότι, κατά την ΚΕΔ, δεν ήταν πέναλτι αυτό που ζήτησε ο Άρης στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Επιπλέον, στην επιστολή επισημαίνεται ότι ο διαιτητής Κουτσιαύτης σφύριξε για τελευταία φορά στις 28 Δεκεμβρίου στον αγώνα Ατρομήτου-ΠΑΟΚ και μετά από λίγες ημέρες προσλήφθηκε ως κριτικός διαιτησίας σε τηλεοπτικό σταθμό συμφερόντων του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.

Και η επιστολή προς την UEFA καταλήγει τονίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αν η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία δεν μεριμνήσει -με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα- και συνεχιστούν αυτές οι διαιτησίες μπορεί να συμβούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο καταστάσεις που θα είναι δύσκολο να ελεγχθούν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ