EURO

Επιστολή της εθνικής Αγγλίας γυναικών: "Θέλουμε τα όνειρα των μικρών κοριτσιών να βγουν αληθινά"

Η ομάδα γυναικών της Αγγλίας πανηγυρίζει με το τρόπαιο του Euro
Η ομάδα γυναικών της Αγγλίας πανηγυρίζει με το τρόπαιο του Euro AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO, FILE

Η εθνική Αγγλίας, η οποία κατέκτησε το Euro Γυναικών, με ανοιχτή της επιστολή ζήτησε από την κυβέρνηση μέτρα, ώστε τα μικρά κορίτσια να έχουν πρόσβαση στο ποδόσφαιρο.

Η εθνική Αγγλίας επικράτησε 2-1 της Γερμανίας στην παράταση στο κατάμεστο Γουέμπλεϊ και κατέκτησε το τρόπαιο του Euro Γυναικών, το πρώτο της ιστορίας της.

Οι 23 παίκτριες που έφτασαν σ' αυτή τη μεγάλη επιτυχία, ζήτησαν με επιστολή τους προς την κυβέρνηση μέτρα, ώστε όλα τα μικρά κορίτσια να έχουν πρόσβαση στο ποδόσφαιρο και να κάνουν επίσης το όνειρό τους πραγματικότητα.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Αγαπητές Ρίσι Σούνακ και Λιζ Τρας,

Την Κυριακή το απόγευμα γράψαμε ιστορία. Τα όνειρα 23 γυναικών έγιναν πραγματικότητα. Η Αγγλία έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στο Euro, μιλήσαμε για τους στόχους μας και τον στόχο μας να εμπνεύσουμε το έθνος. Πολλοί θα νομίζουν ότι καταφέραμε, αλλά το βλέπουμε μονάχα ως την αρχή. Ανυπομονούμε για το μέλλον. Θέλουμε να δημιουργήσουμε αλλαγή στη χώρα και θέλουμε να σας ζητήσουμε, εάν γίνεται πρωθυπουργός στις 5 Σεπτεμβρίου, για να μας βοηθήσουνε να πετύχουμε την αλλαγή.

Θέλουμε κάθε νεαρό κορίτσι στη χώρα να μπορεί παίξει ποδόσφαιρο στο σχολείο.

Τώρα μόνο το 63% των κοριτσιών μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο στα μαθήματα της Φυσικής Αγωγής. Η πραγματικότητα είναι ότι εμπνέουμε νεαρά κορίτσια να παίξουν ποδόσφαιρο, μόνο που κάποια εξ αυτών καταλήγουν στο σχολείο και δεν μπορούν να παίξουν.

Αυτό είναι κάτι που όλες βιώσαμε όταν μεγαλώναμε. Μας σταματούσαν να παίζουμε. Έτσι κάναμε τις δικές μας ομάδες, ταξιδεύαμε στη χώρα, ενάντια σ' όλες τις πιθανότητες. Συνεχίζαμε να παίζουμε.

Το ποδόσφαιρο γυναικών έχει βήματα να κάνει. Αλλά έχει ακόμη βήματα να διανύσει.

Ζητάμε από την Κυβέρνησή σας, να διαβεβαιωθείτε πως όλα τα κορίτσια έχουν πρόσβαση σε μίνιμουμ δύο ώρες Φυσικής Αγωγής. Δεν πρέπει απλώς να προσφέρουμε το ποδόσφαιρο στα κορίτσια, αλλά να επενδύσουμε και σε γυναίκες γυμνάστριες επίσης. Ο ρόλος τους είναι κομβικός, ώστε να τους δώσουν τα εφόδια. Αποτελούν role models.

Έχουμε κάνει πολλά βήματα για το παιχνίδι των γυναικών, αλλά η γενιά των κοριτσιών που πάει τώρα σχολείο αξίζει περισσότερα. Αξίζουν να παίζουν ποδόσφαιρο στα διαλείμματα, αξίζουν να παίζουν ποδόσφαιρο στα μαθήματα Φυσικής Αγωγής και αξίζουν να πιστεύουν ότι κάποια μέρα θα παίξουν για την Αγγλία. Θέλουμε τα όνειρα των μικρών κοριτσιών να βγουν αληθινά.

Αυτό είναι η ευκαιρία για να κάνουμε τη διαφορά. Μία αλλαγή που θα έχει αντίκτυπο στη ζωή εκατομμυρίων νεαρών κοριτσιών. Εμείς, τα 23 μέλη της Αγγλίας, σας ζητάμε να κάνετε επένδυση στο ποδόσφαιρο των γυναικών στα σχολεία".

TAGS EURO ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ