EUROPEAN SUPER LEAGUE

Επιστολή της European Super League στη FIFA: "Έχουμε εξασφαλίσει 4 δισ. ευρώ, θα σας πάμε στα δικαστήρια"

Ο Μέσι κόντρα σε Κρόος και Βινίσιους σε ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ
Ο Μέσι κόντρα σε Κρόος και Βινίσιους σε ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ © 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η European Super League με επιστολή σε FIFA και UEFA ενημέρωσε ότι έχει κινηθεί ήδη νομικά, ώστε να εξασφαλίσει προστασία για τις κινήσεις της.

Οι 12 σύλλογοι της European Super League ενημέρωσαν τη FIFA και την UEFA ότι έχουν κινηθεί ήδη νομικά για να εξασφαλίσουν προστασία από τα δικαστήρια σχετικά με τις κινήσεις που κάνουν για τη δημιουργία του νέου πρωταθλήματος.

Στην επιστολή τους γνωστοποιούν ότι έχουν εξασφαλίσει ήδη χρηματοδότηση ύψους 4.000.000.000 ευρώ από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, χωρίς να το κατονομάζουν.

Το Associated Press δημοσιεύει περιεχόμενο της επιστολής που έστειλαν οι ομάδες της European Super League στη FIFA, με την οποία προειδοποιούν την Παγκόσμια Ομοσπονδία να μην σταθεί εμπόδια στα πλάνα τους.

"Η επίσημη δήλωσή σας μας αναγκάζει να πάρουμε προστατευτικά μέτρα για να διασφαλίσουμε τους εαυτούς μας από μια τέτοια επιθετική αντίδραση, που όχι μόνο θα θέσει σε κίνδυνο την επιχορήγηση που έχουμε πάρει, αλλά θα είναι και παράνομη.

Γι' αυτό τον λόγο, η Super League Company έχει κάνει ήδη κινήσεις στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη ίδρυση και λειτουργία της διοργάνωσης σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν όλες οι λογικές και διαθέσιμες ενέργειες για να προστατευθούν η διοργάνωση και οι μέτοχοί τους, δεδομένης της ανεπανόρθωτης ζημιάς που θα έρθει αν για οποιονδήποτε λόγο μας στερηθεί το δικαίωμα να φτιάξουμε τη European Super League και να μοιραστούμε τα λεφτά από τη χορηγία".

Photo Credits: © 2021 Manu Fernandez/Associated Press

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ