ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έπασχε από ALS ο αδικοχαμένος Πάπα Μπούπα Ντιόπ

Ο Πάπα Μπούπα Ντιόπ με τη φανέλα της ΑΕΚ
Ο Πάπα Μπούπα Ντιόπ με τη φανέλα της ΑΕΚ EUROKINISSI

Στην αποκάλυψη πως ο πρώην διεθνής μέσος της Σενεγάλης και της ΑΕΚ, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, είχε διαγνωστεί με ALS και πως αυτή η σπάνια αρρώστια οδήγησε στο θάνατό τόυ σε ηλικία μόλις 42 ετών, προχώρησε το Espn.

Ο Πάπα Μπούπα Ντιόπ φόρεσε 65 φορές τη φανέλα της Σενεγάλης από το 2001 μέχρι το 2008 ωστόσο το ματς που τον έκανε ευρέως γνωστό στο ποδοσφαιρικό κοινό ήταν αυτό του 2002 κόντρα στην Γαλλία, όταν σκόραρε το νικητήριο γκολ για την εθνική ομάδα της χώρας του απέναντι στους παγκόσμιους πρωταθλητές και άνοιξε το δρόμο για την πρόκρισή της στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ.

Επιπλέον, συμμετείχε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του σε τέσσερις τελικές φάσεις Κόπα Άφρικα (έπαιξε σε τελικό το 2002) και είχε στη συλλογή του ένα Κύπελλο Αγγλίας ως μέλος της Πόρτσμουθ στον τελικό του 2008 απέναντι στην Καρντιφ, ενώ έκανε πέρασμα και από την Ελλάδα φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ήταν από τους πλέον αγαπητούς παίκτες της γενιάς του και όπως ήταν λογικό, από το απόγευμα της Κυριακής (29/11) που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, ένα βαρύ πέπλο απλώθηκε πάνω από την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα που έχασε ένα ακόμα μέλος της, λίγα 24ωρα μετά την απώλεια του θρυλικού Ντιέγκο Μαραντόνα.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του ESPN, ο άλλοτε παίκτης των Φούλαμ και Πόρτσμουθ είχε διαγνωστεί πρόσφατα με ALS, αμυοατροφική πλευρική σκλήρυνση ή νόσος του κινητικού νευρώνα (γνωστή και ως νόσος του Στίβεν Χόκινγκ) που τον ταλαιπώρησε αφάνταστα και τον πήρε γρήγορα από κοντά μας.

Πρόκειται για μία εκφυλιστική νόσος με προσδόκιμο ζωής 3-5 χρόνια, για την οποία μάλιστα δεν υπάρχει γιατρειά καθώς θεωρείται 100% θανάσιμη. "H παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία θλίβεται για την απώλεια του Σενεγαλέζου θρύλου Πάπα Μπούπα Ντιόπ.

Μία φορά ήρωας στο Μουντιάλ, για πάντα ήρωας στο Μουντιάλ", ανέφερε η FIFA στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter για τον ξαφνικό θάνατο του Πάπα Μπούπα Ντιόπ σε ηλικία μόλις 42 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ