ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έντονος προβληματισμός Βασιλειάδη για τα κρούσματα βίας

1ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΠΑΣΥ / Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΒΙΑ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Vasileiadis EUROKINISSI SPORTS

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είχε επικοινωνία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και του εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τα κρούσματα βίας. Τι ισχύει για τα "αιώνια" ντέρμπι της 17ης Μαρτίου.

Έντονα προβληματισμένος με την έξαρση των κρουσμάτων οπαδικής βίας είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα.

Μεταξύ άλλων τόνισε: "Στα θέματα της βίας που όλοι γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων εγώ θα διαφωνήσω σχετικά με την επιλεκτική αναφορά περιστατικών βίας. Για τα θλιβερά γεγονότα στο Παπαστράτειο περιμένουμε πολύ σύντομα από την ελληνική αστυνομία ανακοινώσεις και εξελίξεις. Όπως συνέβη σε κάθε περιστατικό βίας αυτά τα χρόνια υπήρξαν αποτελέσματα από την ελληνική αστυνομία και όλες οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Είχαμε εντοπίσει και με την UEFA στη διαρκή επιτροπή που έχουμε φτιάξει, μια πεποίθηση ατιμωρησίας λόγω των αργών ρυθμών της ελληνικής δικαιοσύνης. Πολλές φορές οι παρεπόμενες ποινές που είναι η στέρηση της εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους έρχεται μετά από 7 και 8 χρόνια μετά το περιστατικό, όταν πλέον ο δράστης έχει σταματήσει να πηγαίνει στο γήπεδο.

Δίνουμε λοιπόν τη δυνατότητα με την άσκηση της ποινικής δίωξης να υπάρχει αυτό το παρεπόμενο μέτρο, είτε με απόφαση του εισαγγελέα ο οποίος κρίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία του δράστη στο αστυνομικό τμήμα είτε όχι με σοβαρές ποινές και επιπτώσεις σε περίπτωση παραβίασης του περιοριστικού όρου, αλλά και δημιουργία αυτοτελούς ποινικού αδικήματος του υπευθύνου ασφαλείας της εγκατάστασης, όταν επιτρέπει σε κάποιον για τον οποίο υπάρχει ο περιοριστικός αυτός όρος να μπει μέσα στο γήπεδο".

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Το πρωί της Πέμπτης (07/03) ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε επικοινωνία με τον Αρχηγό της αστυνομίας σχετικά με τα κρούσματα βίας, αλλά και την αντιμετώπισή τους.

Για μία ακόμα φορά ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε την άμεση διαλεύκανση όλων των υποθέσεων και την τιμωρία των εμπλεκομένων. Κατόπιν της συνομιλίας τους συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση τους για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ 17ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Βασιλείαδης έχει στα χέρια του έγγραφο από την ΕΛ.ΑΣ η οποία ζητά τη μετάθεση ενός εκ των δύο ντέρμπι που έχουν προγραμματιστεί για την 17η Μαρτίου.

Βλέπετε, το μπασκετικό ντερμπι έχει οριστεί για τις 17:00 της Κυριακής 17 Μαρτίου, ενώ δύο ώρες αργότερα θα ξεκινά στο ΟΑΚΑ το ποδοσφαιρικό ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησαν την αλλαγή της ημέρας του ενός αγώνα, όμως το αίτημά τους απορρίφθηκε από τον ΕΣΑΚΕ που εξήγησε πως δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες ημερομηνίες εξαιτίας και των υποχρεώσεων των δύο ομάδων στην EuroLeague, αλλά και από την Superleague.

Εφόσον δεν καταστεί δυνατό τις επόμενες ημέρες να ληφθεί απόφαση από τις λίγκες (Super League και ΕΣΑΚΕ) και εφόσον υπάρξει σχετική εισήγηση της ΔΕΑΒ, η οποία θα συνεδριάσει την Τρίτη 12 Μαρτίου, τότε ο Γιώργος Βασιλειάδης θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ