ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Εμπαπέ: Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε χρήστη του Twitter για ρατσιστικά σχόλια κατά του Γάλλου μετά τον αποκλεισμό από το Euro

Η απογοήτευση του Κιλιάν Εμπαπέ μετά τη χαμένη ευκαιρία να σκοράρει για την εθνική Γαλλίας κόντρα στην Ελβετία στο Euro 2020
Η απογοήτευση του Κιλιάν Εμπαπέ μετά τη χαμένη ευκαιρία να σκοράρει για την εθνική Γαλλίας κόντρα στην Ελβετία στο Euro 2020 © 2021 MARKO DJURICA / AP IMAGES

Πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ θα πληρώσει ένας 19χρονος φοιτητής και χρήστης του Twitter εξαιτίας των ρατσιστικών σχολίων εις βάρος του Κιλιάν Εμπαπέ μετά τον αποκλεισμό της Γαλλίας από το Euro 2020.

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο του Παρισιού έναν 19χρονο φοιτητή, ο οποίος επιτέθηκε ρατσιστικά μέσω ενός ψεύτικού λογαριασμού στο Twitter στον Κιλιάν Εμπαπέ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2021, όταν η εθνική Γαλλίας ηττήθηκε από την Ελβετία με 5-4 στα πέναλτι και αποκλείστηκε στους 16 του Euro 2020.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ ήταν ο απόλυτος ηγέτης των "τρικολόρ", όμως ήταν κι ο άνθρωπος που τους άφησε εκτός συνέχειας στη διοργάνωση, αφού έχασε σωρεία ευκαιριών και κυρίως απέτυχε να μετατρέψει σε γκολ την εκτέλεσή του στη διαδικασία των πέναλτι, έχοντας τη μόνη άστοχη προσπάθεια από τις δέκα.

Το γεγονός αυτό πυροδότησε τον θυμό κάποιων θερμοκέφαλων υποστηρικτών, οι οποίοι επιτέθηκαν με ύβρεις και ρατσιστικά σχόλια στον νεαρό σταρ.

Ένας εξ αυτών ήταν και ο 19χρονος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υποκίνηση φυλετικού μίσους, καθώς για ψευδή δήλωση στοιχείων, αφού είχε χρησιμοποιήσει φωτογραφία άλλου χρήστη και ψεύτικο όνομα. "Αυτός ο βρώμικος Νέγρος αξίζει 100 μαστιγώματα και να πουληθεί στη Λιβύη", είχε γράψει χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα.

Αν και ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, το Δικαστήριο τού επέβαλε μόνο χρηματικό πρόστιμο. Ο Εμπαπέ που είχε υποβάλει καταγγελία, δεν παρευρέθηκε στη δίκη, ενώ δεν ζήτησε ούτε αποζημίωση.

TAGS ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ EURO ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ