ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εμίρης του Κατάρ: "Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Μουντιάλ, αρκεί να δείξουν σεβασμό στον πολιτισμό μας"

Ο εμίρης του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι
Ο εμίρης του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι @ 2022 MICHAEL SOHN / AP IMAGES

Ο Εμίρης του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι, δήλωσε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Μουντιάλ, αρκεί φυσικά να σεβαστούν τον πολιτισμό της χώρας.

Ο Εμίρης του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, στην οποία αναφέρθηκε και στη διεξαγωγή του Μουντιάλ στη χώρα του το 2022.

Ο αρχηγός του αραβικού κράτους με αφορμή την κριτική που έχει δεχθεί το Κατάρ για το αν μπορούν να φιλοξενηθούν στη χώρα ακόμα και τα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας, τόνισε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, ότι έρχονται αρκετοί επισκέπτες στη χώρα, αλλά ζήτησε σεβασμό στον πολιτισμό του Κατάρ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εμίρης του Κατάρ:

Για το αν είναι ευπρόσδεκτη η LGBTQ+ κοινότητα στο Μουντιάλ: "Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στη Ντόχα. Δεν εμποδίζουμε κανέναν από το να έρθει στη Ντόχα με διαφορετικό υπόβαθρο ή διαφορετικές πεποιθήσεις. Το Κατάρ είναι μια πολύ φιλόξενη χώρα. Έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους που έρχονται και επισκέπτονται τη χώρα μας και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για ανθρώπους από διάφορα μέρη του κόσμου να έρθουν και να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας.

Δεν θα σταματήσουμε κανέναν από το να έρθει και να απολαύσει το ποδόσφαιρο. Αλλά θέλω επίσης να έρθουν όλοι να κατανοήσουν και να απολαύσουν τον πολιτισμό μας. Καλωσορίζουμε όλους, αλλά και περιμένουμε και θέλουμε οι άνθρωποι να σεβαστούν τον πολιτισμό μας".

Για την κριτική που έχει δεχθεί το Κατάρ για το Μουντιάλ: "Για δεκαετίες, η Μέση Ανατολή έχει υποφέρει από τις διακρίσεις. Αυτές οι διακρίσεις προέρχονται κυρίως από ανθρώπους που δεν μας γνωρίζουν και σε κάποιες περιπτώσεις, που αρνούνται να μας μάθουν. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αποδεχθεί την ιδέα, ότι μια ομάδα, Αραβομουσουλμανική θα διοργανώσει το Μουντιάλ".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ