PREMIER LEAGUE

Εμιλιάνο Σάλα: Ομολόγησε μέρος της ενοχής του ο Ντέιβιντ Χέντερσον, ο οργανωτής της μοιραίας πτήσης

Ο Εμιλιάνο Σάλα με τη φανέλα της Ναντ
Ο Εμιλιάνο Σάλα με τη φανέλα της Ναντ © DAVID VINCENT / AP IMAGES

Ο Ντέιβιντ Χέντερσον παράδεχθηκε ότι ήταν εκείνος που οργάνωσε τη μοιραία πτήση του Εμιλιάνο Σάλα στη δίκη που ξεκίνησε στο δικαστήριο του Κάρντιφ.

Η υπόθεση του Εμιλιάνο Σάλα επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς ο 67χρονος Ντέιβιντ Χέντερσον, ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που κανόνισε τη μοιραία πτήση, όντας ο χειριστής, χωρίς αυτό να έχει άδεια ή εξουσιοδότηση να μεταφέρει επιβάτες. Αρχικά ο Σάλα επρόκειτο να ταξιδέψει με άλλο αεροσκάφος, ωστόσο με "πρωτοβουλία" του Χέντερσον, άλλαξε ο τύπος του Αεροπλάνου

Υπενθυμίζεται ότι το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Αργεντινός φορ συγκρούστηκε στο πέρασμα της Μάγχης. τον Ιανουάριο του 2019. Ο Σάλα πετούσε για την Κάρντιφ, καθώς ο Ουαλικός σύλλογος είχε συμφωνήσει για την απόκτησή του.

Ωστόσο ο Χέντερσον δεν δέχεται την κατηγορία ότι ο πιλότος του συγκεκριμένου αεροσκάφους, Ντέιβ Ίμποτσον, δεν είχε την άδεια για να οδηγήσει τέτοιο αεροπλάνο αλλά και να πετάξει μέσα στη νύχτα. Στην αρχή της διαδικασίας τέθηκε υπό έρευνα το γεγονός ότι το δίπλωμά του έληξε τον Νοέμβριο του 2018. Ο Ντέιβιντ Χέντερσον δικάζεται αυτό το διάστημα στο δικαστήριο του Κάρντιφ.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ