ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Κοβάσεβιτς: Έρευνες προς κάθε κατεύθυνση, καλά προετοιμασμένος ο δράστης

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ / ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ / ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Υλικό από κάμερες αναζητά η Ασφάλεια. Δεν είχε δεχτεί απειλές από κανέναν ανέφερε στους αστυνομικούς ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν στέλεχος του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Προς κάθε κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που ανέλαβαν τις έρευνες για την δολοφονική απόπειρα σε βάρος του Σέρβου πρώην ποδοσφαιριστή και νυν στελέχους του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, έξω από το σπίτι του στην Γλυφάδα, το βράδυ της Τρίτης 7 Ιανουαρίου.

Η αίσθηση που αποκομίζουν οι αστυνομικοί από την προετοιμασία που φαίνεται ότι έχει γίνει με την κλοπή του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησε, την επίθεση και την άμεση εγκατάλειψή του ακόμα και την φωτιά που έβαλε για να κάψει πιστόλι και αυτοκίνητο, παραπέμπει σε επαγγελματία, ωστόσο επισημαίνουν ότι οι επαγγελματίες συνήθως πετυχαίνουν τον σκοπό τους και δεν φεύγουν άπραγοι.

Ενδεχομένως λοιπόν ο στόχος να ήταν ο εκφοβισμός και η αποστολή ενός ηχηρού μηνύματος και όχι η εκτέλεση, εκτός και αν συνέβη κάτι που οι Αρχές ακόμη δεν γνωρίζουν που τυχόν να απέτρεψε τον δράστη να συνεχίσει.

Λόγω της νύχτας δεν κατάφεραν χθες οι αστυνομικοί να εντοπίσουν βολίδα και κάλυκα του όπλου που χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη και οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται σήμερα στο σημείο, όπως επίσης αναζητείται τυχόν βιντεοληπτικό υλικό από την πιθανή διαδρομή του δράστη για να πάει στο σημείο, από την διαδρομή διαφυγής ή αν καταστεί δυνατόν ακόμα και από την ίδια την στιγμή της επίθεσης.

Λόγω των συνθηκών ο Κοβάσεβιτς δεν μπόρεσε να καταλάβει αν είχε ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του ο δράστης και έτσι δεν έχει μπορέσει να δώσει ακριβή περιγραφή του. Ωστόσο, έχει τονίσει στους αστυνομικούς πως δεν έχει δεχτεί απειλές από κανέναν και δεν γνωρίζει τους λόγους και τα κίνητρα της επίθεσης.

Οι έρευνες των Αρχών μοιραία στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση για να αποκαλυφθούν τα κίνητρα αφού δεν μπορεί να εξαιρεθεί στην παρούσα φάση τίποτα, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο ακόμη.

Αν και ο δράστης φρόντισε να εγκαταλείψει σε κοντινή απόσταση και να κάψει το αυτοκίνητο και το πιστόλι που χρησιμοποίησε, το οποίο είχε πλαστικά μέρη και έλιωσε, οι Αρχές έστειλαν το κλεμμένο «Smart» και τα υπολείμματα του πιστολιού στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μήπως τυχόν προκύψει κάτι.

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε περίπου στις 9 το βράδυ της Τρίτης έξω από το σπίτι του Ντάρκο Κοβάσεβιτς επί της οδού Ελπίδος στην Γλυφάδα.

Άγνωστος δράστης που επέβαινε μόνος του σε αυτοκίνητο μάρκας “Smart” και φαίνεται πως είχε στήσει καρτέρι στον αθλητή έξω από το σπίτι του, μόλις τον είδε να βγαίνει από το σπίτι, βγήκε έξω τον πλησίασε και πυροβόλησε εναντίον του.

Το περιστατικό συνέβη ενώ βρισκόταν εντός της οικίας η οικογένεια των πρώην ποδοσφαιριστή και εκείνος είχε μόλις βγει για να πάρει το αυτοκίνητό του. Ενστικτωδώς ο αθλητής μόλις είδε το όπλο να τον σημαδεύει έκανε βουτιά στο έδαφος και γλίτωσε την σφαίρα, ενώ χτύπησε ελαφρά το γόνατό του στο έδαφος.

Ο δράστης αμέσως μετά μπήκε στο “Smart” και διέφυγε αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ λίγο μετά εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς εγκαταλελειμμένο και παραδομένο στις φλόγες ένα αυτοκίνητο της ίδιας μάρκας στον περιφερειακό του παλιού αεροδρομίου και συγκεκριμένα επί της οδού Περγάμου στη Γλυφάδα, με τους αστυνομικούς να είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για το όχημα διαφυγής του δράστη, τον οποίον ενδεχομένως να ανέμενε στο σημείο συνεργός του και διέφυγαν εκ νέου από το σημείο με άγνωστο μέσο.

Μέσα στο απανθρακωμένο όχημα βρέθηκε επίσης λιωμένο το πιστόλι, το οποίο εκτιμάται πως είναι το όπλο της επίθεσης. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών, ύστερα από τον ελαφρύ τραυματισμό που υπέστη στο πόδι του κατά την πτώση του στο έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πυροβόλησαν τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς στη Γλυφάδα
Ντάρκο Κοβάσεβιτς: Το VIDEO με το ρεπορτάζ της δολοφονικής επίθεσης
Δολοφονική επίθεση σε Κοβάσεβιτς: Φωτογραφίες από το σημείο των πυροβολισμών
Κοβάσεβιτς: "Τον είδα να βγαίνει από το αυτοκίνητο με το όπλο"
Διεθνή ΜΜΕ: "Μαφιόζικη ενέδρα σε Κοβάσεβιτς"

Πηγή: news247.gr

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ