ΕΛΛΑΔΑ

Υγειονομική Επιτροπή ΓΓΑ: Διευκρινίσεις για την ιατρική βεβαίωση αθλητών

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΩΝ ΜΑΣΚΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΓΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΩΝ ΜΑΣΚΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΓΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ έκανε γνωστές διευκρινίσεις αναφορικά με την ιατρική βεβαίωση που πρέπει να προσκομίσουν αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι, για την επανέναρξη των προπονήσεών τους.

Διευκρινίσεις σχετικά με την ιατρική ιατρική βεβαίωση που πρέπει να προσκομίσουν αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι, για την επανέναρξη των προπονήσεών ανακοίνωσε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ.

Συγκεκριμένα γωνστοποίησε ότι ουδέποτε καθόρισε το μοριακό τεστ PCR ως προαπαιτούμενο για την επιστροφή αθλητών, ενώ τόνισε ότι αν ο ιατρός θεωρήσει ότι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, παραπέμπει αναλόγως τον εξεταζόμενο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ιατρική βεβαίωση που πρέπει να προσκομίσουν αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι, για την επανέναρξη των προπονήσεών τους, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ διευκρινίζει τα εξής:

• Ουδέποτε καθόρισε το μοριακό τεστ PCR ως προαπαιτούμενο για την επιστροφή αθλητών, αθλητριών και αθλουμένων στην αθλητική δραστηριότητα, όπως άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα και στις οδηγίες της που υπάρχουν στην ιστοσελίδα.

• Το έντυπο της αρχικής ιατρικής βεβαίωσης τροποποιήθηκε έτσι ώστε να μην υπάρχει παρερμηνεία περί ανάγκης διενέργειας μοριακού τεστ PCR προκειμένου να υπογραφεί η βεβαίωση από τον ιατρό. Στο νέο έντυπο αναφέρονται αναλυτικά πλέον τα συμπτώματα που συνδέονται με τη λοίμωξη COVID-19.

• Παραμένει το γεγονός ότι αν ο ιατρός, από την κλινική εξέταση και μετά τη συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού, θεωρήσει ότι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, παραπέμπει αναλόγως τον εξεταζόμενο.

Για την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού,

Γιώργος Μαυρωτάς

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ