ΕΛΛΑΔΑ

"Βρήκαμε τον Γκαγκάτση και βγάζουμε σκανδαλάκια"

"Βρήκαμε τον Γκαγκάτση και βγάζουμε σκανδαλάκια"
Γκαγκάτσης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης μιλώντας στον συντάκτη του "Έθνους", Γιάννη Σκόκα, τόνισε ότι του ασκήθηκε δίωξη μόνο για τα χρήματα που δόθηκαν στον Ότο Ρεχάγκελ και όχι για το θέμα του γηπέδου στην πυρόπληκτη Ηλεία. "Έχω χάσει το μυαλό μου" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος βρίσκεται ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Στον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας και νυν διευθύνοντα σύμβουλο της Super League ασκήθηκε ποινική δίωξη, καθώς διαπιστώθηκε ότι χρήματα (1 εκατ. ελβετικά φράγκα) τα οποία εστάλησαν από την UEFA για την ανακατασκευή γηπέδου στην πυρόπληκτη περιοχή της Ηλείας, δόθηκαν ως μπόνους πρόκρισης στον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό Οτο Ρεχάγκελ.

Ο Γκαγκάτσης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη διάσταση που πήρε το θέμα και μιλώντας στο Sport24.gr ξεκαθάρισε πως για άλλο λόγο του ασκήθηκε η ποινική δίωξη. "Η ανάκριση ψάχνει ένα συγκεκριμένο πράγμα, κι όχι αυτό που έγραψαν τα σάιτ ότι δεν δόθηκαν τα χρήματα για το έργο. Η ανάκριση ψάχνει αν τα χρήματα δόθηκαν χωρίς αιτία στον Ρεχάγκελ" ανέφερε και πρόσθεσε: " Τα λεφτά τα πήρε ο Ρεχάγκελ ως μπόνους πρόκρισης στο Euro 2008. Τα πήρε νομίμως γιατί υπήρχε η σχετική σύμβαση όπου προβλεπόταν μπόνους πρόκρισης 600.000 ευρώ. Η Εθνική ομάδα προκρίθηκε στο Euro του 2008 ως πρώτη σε όλη την Ευρώπη με τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Ήταν συμβατική υποχρέωσή μας να πληρώσουμε μπόνους πρόκρισης στον Ρεχάγκελ. Αυτό συνέβη και το 2004 και το 2008 και το 2010 όταν προκριθήκαμε. Και σε κάθε σύμβαση, όπως καλά γνωρίζετε, ο προπονητής δικαιούται μπόνους πρόκρισης σε μια μεγάλη διοργάνωση".

Ερωτηθείς πώς μπορεί να προέκυψε η ποινική δίωξη από την Εισαγγελία με δεδομένο ότι ο ίδιος υποστηρίζει πως το μπόνους πρόκρισης προβλεπόταν ρητά στο συμβόλαιο του Ρεχάγκελ, απάντησε: " Η πρόκριση στο Euro του 2008 ήρθε τον Νοέμβριο του 2007 και τα χρήματα δόθηκαν στον Ρεχάγκελ τον Μάρτιο του 2008. Η σύμβαση για το Euro του 2008 προέβλετε σε όλους τους όρους ό,τι και η σύμβαση για το Μουντιάλ του 2006. Εκτιμώ ότι δεν το έχουν δει. Δεν μπορώ να υποθέσω κάτι άλλο. Το ζήτημα είναι πολύ απλό".

Όσο για την ανακατασκευή του γηπέδου στην Ηλεία, το οποίο επλήγη από τις πυρκαγιές του 2007, ο Γκαγκάτσης είπε: " Εγινε και το γήπεδο, έγιναν και τα εγκαίνια, ήρθε και ο εκπρόσωπος της UEFA, πήρε και η εταιρεία που το έφτιαξε τα χρήματά της. Όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν. Η εισαγγελία αποδέχθηκε ότι το γήπεδο φτιάχτηκε και ότι πληρώθηκαν οι εμπλεκόμενοι. Δεν ψάχνουν αυτό. Ψάχνουν αν τα χρήματα που δόθηκαν στον Ρεχάγκελ δόθηκαν χωρίς αιτία. Αν είναι χωρίς αιτία η πρόκριση στο Euro, τι να πω;

Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κάποιος ότι κακώς δώσαμε μπόνους πρόκρισης 600.000 ευρώ στον Ρεχάγκελ όταν πήραμε 8 εκατ. ευρώ για την πρόκριση; Επίσης, για εκείνη την πρόκριση η Ομοσπονδία είχε εισπράξει 2 εκατ. ευρώ μόνο από τους χορηγούς. Αυτές οι συμφωνίες που είχε κάνει ο Γκαγκάτσης ήταν καλές τότε;". Και πρόσθεσε: " Αν ήταν λεφτά της πολιτείας θα έλεγα ότι δικαίως το ψάχνουν. 'Οταν όμως αυτά τα χρήματα είναι εξ ιδίων πόρων της Ομοσπονδίας δεν καταλαβαίνω το γιατί. Βρήκαμε τον Γκαγκάτση και βγάζουμε συνέχεια σκανδαλάκια. Έχω χάσει το μυαλό μου...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ