ΕΛΛΑΔΑ

"Βολές" κατά ΕΕΑ από Κοντονή!

"Βολές" κατά ΕΕΑ από Κοντονή!
Κοντονής INTIME SPORTS

Με αφορμή τα όσα έγιναν στην ψηφοφορία για την απόφαση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το... κόκκινο σε μέλος της Επιτροπής να ψηφίσει.

"Βολές" κατά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού άφησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με γραπτή του δήλωση, με αφορμή την διαδικασία που ακολουθήθηκε στην ψηφοφορία της ΕΕΑ, με την οποία με ψήφους 4-3 επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300.000 ευρώ σε Βαγγέλη Μαρινάκη και Ολυμπιακό.

Ο Σταύρος Κοντονής βάλει κατά της επιτροπής επειδή δεν επετράπη στο μέλος της Παναγιώτη Περράκη, αν και ήταν παρών στην συνεδρίαση να ψηφίσει.

Ο δικηγόρος της ΕΕΑ, πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και στενός συνεργάτης του υφυπουργού αθλητισμού, δεν ήταν παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης στις 22 Οκτωβρίου και σωστά δεν του επιτράπηκε να ψηφίσει παρά μόνο να διατυπώσει την θέση του που ήταν κατά την επιβολής ποινής στον Ολυμπιακό επειδή - όπως υποστήριξε - υπάρχει αναρμοδιότητα της ΕΕΑ. Αν ψήφιζε η απόφαση θα ήταν 4-3 υπέρ των Βαγγέλη Μαρινάκη και Ολυμπιακού.

"Δεν γίνεται ανεκτή η εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων παραβίαση κανόνων και προβλεπόμενων διαδικασιών, ιδίως ως προς τη λήψη των αποφάσεων και τη διαδικασία της ψηφοφορίας", αναφέρει μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Κοντονή:

"Όπως έχω πολλές φορές κατηγορηματικά δηλώσει, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε σε άλλες εποχές, σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία των αρμόδιων οργάνων, χωρίς να παρεμβαίνει στο έργο τους ή να επηρεάζει καθοιονδήποτε τρόπο τις αποφάσεις τους. Αυτό συμβαίνει και με την Ε.Ε.Α., σε όλες τις υποθέσεις που έχει μέχρι σήμερα χειριστεί.

Δεν επιθυμώ να υπεισέλθω στην ουσία οποιασδήποτε υπόθεσης ούτε να εκφράσω την προσωπική μου άποψη για την ορθότητα ή μη οποιασδήποτε απόφασης. Σε κάθε περίπτωση, κάθε θιγόμενος έχει τη δυνατότητα να ζητήσει τον έλεγχο κάθε απόφασης ή την επανεξέτασή της από την ίδια την Επιτροπή.

Θέλω να καταστήσω σαφές προς όλους ότι το μόνο που ενδιαφέρει την Πολιτεία είναι η εμπέδωση της νομιμότητας, κυρίως όμως να διαβεβαιώσω ότι δεν γίνεται ανεκτή η εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων παραβίαση κανόνων και προβλεπόμενων διαδικασιών, ιδίως ως προς τη λήψη των αποφάσεων και τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Αυτή είναι η επιδίωξη και η σταθερή θέση μας".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ