ΕΛΛΑΔΑ

Βαζάκας: "Δικαίωση για εμένα Πανιώνιος, Βενετίδης και Φορτούνης"

Βαζάκας: "Δικαίωση για εμένα Πανιώνιος, Βενετίδης και Φορτούνης"
Βαζάκας INTIME SPORTS

Ο τέως προπονητής των Τρικάλων, Γιώργος Βαζάκας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Μην ξεχάσεις το κασκόλ» με τους Θοδωρή Ρούσσο και Δημήτρη Σαμόλη.

Για την πορεία του: "Είναι το πρώτο καλοκαίρι που έχω κάνει ενδιάμεσα διακοπές. Έχω κάνει 22 χρόνια προπονητής και έχω κάνει 21 προετοιμασίες. Πρέπει να έχω δουλέψει σε 21 ομάδες. Μην ξεχνάτε ότι είμαι και τόσα προπονητής. Όταν είσαι σε ομάδες της Β' Εθνικής δεν μπορείς να κάτσεις πολλά χρόνια. Σίγουρα δεν είναι καλό να αλλάζεις μέσα στην χρονιά. Στον δεύτερο χρόνο ο προπονητής πρέπει να αλλάζει".

Για το τι χρειάζεται ένας προπονητής για να δουλέψει σε τόσες ομάδες: "Εμείς εξαρτόμαστε από αποφάσεις. Όχι μόνο από την δουλειά μας. Η δουλειά μας είναι το όπλο μας. Εγώ πήγα από την Ελευσίνα στα Τρίκαλα, βρέθηκε κάποιος Γιαλιάς που νόμιζε ότι η ομάδα δεν παίζει το ποδόσφαιρο που θέλει μέσα σε 15 μέρες. Ένας προπονητής πρέπει να παρουσιάζει καινούργια πράγματα να εμπνέει και να παίρνει αποτελέσματα. Οι καλύτεροι εκφραστές είναι οι ποδοσφαιριστές".

Για την αντίδραση των ποδοσφαιριστών με την αποχώρηση του: "Με έχουν πάρει όλοι οι ποδοσφαιριστές και είναι στεναχωρημένοι. Με ρώτησε ο Γιαλιάς αν η ομάδα είναι έτοιμη και του είπα πριν τον Αχαρναϊκό ότι δεν είναι έτοιμη. Τα πρώτα λεπτά στο γήπεδο υπήρχαμε μόνο εμείς. Αλλά μετά δεν είχαμε διάρκεια. Χάσαμε μέρες από την προετοιμασία. Δεν υπάρχει ομάδα που θα είναι έτοιμη αυτό το διάστημα. Αλλά μια ομάδα έχει πατήματα αν έχει δουλέψει σωστά και έχει κάνει και τα φιλικά που θέλει ο προπονητής. Η ομάδα η καλή θα φανεί στην τέταρτη με πέμπτη αγωνιστική. Δώδεκα μέρες στην Ελευσίνα είχαμε άλλο γυμναστή, σε ένα πλαστικό γήπεδο. Μετά έπρεπε να πάμε στα Τρίκαλα, να βρουν οι ποδοσφαιριστές σπίτια. Αυτά τα είχα πει. Είναι θέμα νοοτροπίας. Το λέω δημόσια και του το είπα, έκανες το μεγαλύτερο λάθος και δεν λέω ότι όσοι ακολουθήσουν δεν θα είναι καλοί προπονητές".

Για την πιο περίεργη ιστορία που έζησε στο ποδόσφαιρο: " Πέρασα μεγάλες εμπειρίες όταν πήγα στον Πανιώνιο. Είναι μεγάλη ομάδα. Η μεγαλύτερη εμπειρία μου ήταν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ένιωσα ότι ολοκληρώθηκα όταν παίξαμε εκτός έδρας με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και την Σοσό. Ακόμα όταν ήμουν πάλι προπονητής στα Τρίκαλα, έπεσε ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Ηρακλής, ήμασταν τέταρτοι με τα δύο πόδια στην Α' Εθνική και πέσαμε για πλαστή ενημερότητα και αυτό με στιγμάτισε. Ήταν ομάδα μοντέλο. Όλοι οι παίκτες τότε έπαιξαν Super League μετά. Την επόμενη χρονιά ο Πανθρακικός έκανε την κίνηση ματ και πήρε δέκα παίκτες από τα Τρίκαλα".

Για την ομάδα που δέθηκε περισσότερο: "Με τα Τρίκαλα δέθηκα πολύ. Ο κόσμος δέθηκε μαζί μου και εγώ με τον κόσμο. Είχαμε φτάσει να έχουμε έντεκα χιλιάδες εισιτήρια".

Για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που έχει συνεργαστεί: "Έχω βγάλει πολλούς. Καθιέρωσα στα 16 του τον Στέλιο Βενετίδη. Ήταν ένα παιδί που γαλουχήθηκε από εμένα. Δεύτερος είναι ο Φορτούνης, τον βρήκα στα Τρίκαλα και έφτασε μετά εκεί που έφτασε. Η μεγάλη φουρνιά μου ήταν στον Πανιώνιο με Μάκο, Τζιόλη και Σπυρόπουλο".

Για την καλύτερη έδρα επαρχίας: " Στα Τρίκαλα ούτε ισοπαλία δεν είχαμε κάνει. Αλλά πέρασα πολύ καλά και στον Ολυμπιακό Βόλου, δυνατή έδρα".

Για το αν έχει κάποια πρόταση: "Είναι επιλογή μου να δουλεύω στην Football League. Αν βλέπω ότι υπάρχουν προοπτικές σε οποιαδήποτε ομάδα θα πάω να δουλέψω".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ