Βασιλειάδης: "Τραγικό να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα"

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είναι ικανοποιημένος από την ΕΠΟ και τα πρώτα της βήματα, τονίζοντας βέβαια πως είναι τραγικό να υπάρχουν πανηγυρισμοί για αυτονόητα πράγματα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στην εφημερίδα "Documento" για την παρουσία του στην εκδήλωση στη Βρυξέλλες σχετικά με τη διαφθορά στον αθλητισμό, αλλά και για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

"Η διαφθορά είναι πραγματικότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείνει τα μάτια και τα αυτιά όλο αυτό τι διάστημα. Σκάνδαλα επί σκανδάλων στους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς και η ΕΕ συνεχώς απούσα. Νομίζω ότι το να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες εδώ, στην καρδιά των γεγονότων, είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να ανοίξει αυτή η κουβέντα. Ποιοι κανόνες υπάρχουν; Ποιοι πρέπει να μπουν; Πού αρχίζει και πού τελειώνει το αυτοδιοίκητο;

Στο σύνολο των αθλημάτων και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός καταλαμβάνει μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ στην ΕΕ και εκτός αυτής, όπως είδαμε στα πρόσφατα Panama και Paradise Papers. Όσο επιμένουμε και δεν ανοίγουμε ουσιαστική συζήτηση για τους κανόνες που πρέπει να μπουν, τα φαινόμενα θα εντείνονται με απρόβλεπτες συνέπειες", ανέφερε ο υφυπουργός αθλητισμού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί έγιναν τα πρώτα βήματα. Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος του δρόμου. Εκεί θα κριθεί η νεά διοίκηση της ΕΠΟ. Δεν μπορούμε να βγούμε και να πανηγυρίζουμε γιατί έγιναν κάποια πράγματα που είναι αυτονόητα σε μια δημοκρατία.

Δηλαδή είναι τραγικό ότι πανηγυρίζουμε για την αυτονόητη κατάκτηση. Βλέπουμε ότι για πρώτη φορά κόπηκε η διαιτησία από στενή έννοια των παραγόντων της ΕΠΟ, εναρμονίστηκαν τα πειθαρχικά με τη FIFA και την UEFA, βλέπουμε τακτικούς δικαστές. Γίνονται πράγματα, υπάρχουν κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά πλέον θα κριθούν όλοι το επόμενο διάστημα".

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24