ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλειάδης στο 24/7: "Να σπάσει ο κύκλος σχέσης παραγόντων-διαιτητών"

Βασιλειάδης στο 24/7: "Να σπάσει ο κύκλος σχέσης παραγόντων-διαιτητών"
EUROKINISSI

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδη, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τη διαιτησία, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων και τη βία στα γήπεδα. Έρχονται αλλαγές στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ριζικές αλλαγές στον χώρο του ποδοσφαίρου προανήγγειλε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη διαιτησία, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων και τη βία στα γήπεδα.

"Με τροπολογία και με τις εκλογές που θα γίνουν στην ΕΠΟ, θα αλλάξει το καταστατικό. Έχουμε ζητήσει διαφάνεια και λογοδοσία", είπε ο κ Βασιλειάδης και σημείωσε ότι σε συνεργασία με τη FIFΑ και την UEFA έχουν μπει όροι.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει η αίσθηση της διαφθοράς και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιστρέψει το ποδόσφαιρο στην κανονικότητα. "Χρειάζονται 2-3 χρόνια ηρεμίας και αποφάσεων, αλλά θα δώσουμε τη μάχη, την επόμενη ημέρα θα είμαστε νικητές" , ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Αναφερόμενος στη διαιτησία, τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μπει στην ουσία του ζητήματος και εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις. "Μπαίνουμε για πρώτη φορά στην ουσία του ζητήματος. Πρέπει να σπάσει ο κύκλος της σχέσης παραγόντων - διαιτητών", είπε ο ίφιος και ανέφερε ότι υπάρχει συζήτηση για αρχιδιαιτητές από το εξωτερικό.

Για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων. ο κ. Βασιλιάδης σχολίασε ότι η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, αλλά ο αθλητικός νόμος θα δώσει λύση, ενώ αναφερόμενος στη βία, είπε ότι "η δικαιοσύνη θα ενεργεί άμεσα, οι αποφάσεις θα βγαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι ποινές θα είναι βαριές".

"Θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο", είπε ο κ. Βασιλειάδης και γνωστοποίησε ότι για το θέμα, θα ασχοληθεί επιτροπή με τη συμμετοχή της FIFA της UEFA και του αθλητικού δικαστή.

Ο κ. Βασιλειάδης, ανέφερε τέλος ότι η κυβέρνηση προχωρά σε δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΣΕΦ, ανοιχτές στους πολίτες, ενώ επισήμανε τη σπουδαιότητα της ανάπλασης της Αθήνας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ