ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλειάδης στη FIFA: "Γι' αυτό διέκοψα το πρωτάθλημα"

Βασιλειάδης στη FIFA: "Γι' αυτό διέκοψα το πρωτάθλημα"
EUROKINISSI

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, επικοινώνησε με επιστολή στη FIFA την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Με επιστολή που έφτασε στα γραφεία της FIFA τη Δευτέρα, ο Γιώργος Βασιλειάδης ενημέρωσε την παγκόσμια ποδοσφαιρική αρχή για τους λόγους που τον ανάγκασαν να αποφασίσει τη διακοπή της Super League Σουρωτή και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, η οποία έχει ως θέμα τη "διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου", οι εικόνες με τον Ιβάν Σαββίδη να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με ένα όπλο πάνω του ήταν μόνο μία από τις αιτίες που υπήρχαν.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή αποσκοπεί στη διασφάλιση των φιλάθλων, των παικτών και όλων όσων βρίσκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου και εσωκλείεται και η επίσημη απόφαση, όπως δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως.

Το κείμενο της επιστολής

"Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς κάναμε τεράστια πρόοδο μαζί, ώστε να θεσπίσουμε νέους κανονισμούς σχετικά με τη διαφάνεια, την ευθύνη και τις αυστηρές τιμωρίες. Παρ' όλα αυτά, το ελληνικό ποδόσφαιρο διάγει τεταμένους καιρούς εδώ και μερικά παιχνίδια, με το τελευταίο παράδειγμα να σημειώνεται χθες, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο ελληνικός και ο διεθνής Τύπος παρουσίασε πολυάριθμες φωτογραφίες του προέδρου και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, κ. Ι. Σαββίδη, να εισέρχεται οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Γι' αυτόν τον λόγο, βασισμένοι στα χθεσινά γεγονότα, καθώς και σε διάφορα συμβάντα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αγωνιστικών, είμαι αναγκασμένος να προβώ στην απόφαση διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να διασφαλίσω την ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων των εμπλεκομένων στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ