ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλειάδης: "Ο χούλιγκαν κυκλοφορεί με διαπίστευση"

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017.
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) EUROKINISSI

Μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3, ο Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στους χούλιγκαν που κυκλοφορούν με διαπιστεύσεις, στις συλλήψεις που έχουν γίνει, στο "μπλόκο" στους οπαδούς του "Big-4" και σε θέματα μπάσκετ.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 μετά την σημερινή (16/2) του απόφαση να απαγορεύσει τη μετακίνηση φιλάθλων (οργανωμένη και μεμονωμένη) του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού ως το φινάλε του πρωταθλήματος, ζητώντας παράλληλα να υπάρχει εισαγγελική παρουσία σε καθένα από τα υπόλοιπα παιχνίδια τους μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Βασιλειάδη στον Sport24 Radio 103,3

Από 'κει και πέρα, αναφέρθηκε στη βία στα ελληνικά γήπεδα, έκανε λόγο για χούλιγκαν που κυκλοφορούν με διαπιστεύσεις στα γήπεδα, στον τελικό Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο αν αυτός είναι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, στον τελικό του μπάσκετ στα "Δυο Αοράκια" που θα γίνει με παρουσία παιδιών στις εξέδρες, στην κόντρα FIBA - EuroLeague, στην τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και σε άλλα θέματα όπως η αύξηση των επιχορηγήσεων αν μέσω κρίσης.

"Η θέση μου είναι σαφής. Δεν μπορούμε να είμαστε διαρκώς κάτω από καθεστώς απαγορεύσεων. Περιμένω πρόταση από τη Λίγκα για το θέμα των απαγορεύσεων", τόνισε αρχικά αναφορικά με τη σημερινή του απόφαση και συνέχισε:

"Μαζέψαμε τις περισσότερες ομάδες και τη Λίγκα για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Δεν έχουμε πράξεις βίας μέχρι στιγμής. Έχουμε όμως ενδείξεις ότι η κατάσταση μπορεί να εκτραχυνθεί. Είδαμε στην περίπτωση του Ολυμπιακού τι συνέβη. Πέφτει ο πέλεκυς βαρύς. Η απόφαση για απαγόρευση μετακίνησης δεν έγινε σεβαστή. Στο τέλος θα έχουμε πρωτάθλημα που θα κριθεί στα δικαστήρια".

Επίσης, ο υφυπουργός είπε πως "μιλάμε για μπάλα. Δεν θα αφήσουμε να γίνει πόλεμος, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο" και πως "η Αστυνομία πρέπει να έχει σοβαρό επιχειρησιακό πλάνο και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Για να μην υπάρχουν σκιές, ζήτησα την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού σε όλα τα παιχνίδια".

Αναφερόμενος στη βία που υπάρχει στα ελληνικά γήπεδα, ο κ. Βασιλειάδης αναρωτήθηκε πως "όταν ο χούλιγκαν κυκλοφορεί με διαπίστευση, αυτό πώς το αντιμετωπίζεις;" και συνέχισε: "Έχουν γίνει 150 συλλήψεις κατά τη θητεία μου. Ε, και;".

Για τις κάμερες ασφαλείας, τόνισε: "Οι κάμερες λειτουργούν. Στο αίσχος του Βόλου, μέσα από το υλικό από τις κάμερες έγιναν οι περισσότερες συλλήψεις. Δεν θέλω όμως να μπαίνω και να κρίνω τις αποφάσεις των δικαστών. Έχουμε εντοπίσει τα προβλήματα. Με την UEFA θα κοιτάξουμε να αντιμετωπίσουμε την ασφάλεια μέσα στα γήπεδα".

Επιπροσθέτως, αναφερόμενος στα διοικητικά πρόστιμα ανέφερε: "Τα διοικητικά και αγωνιστικά πρόστιμα θα πρέπει να τους προβληματίσουν όλους. Να ακολουθούμε τις υπουργικές αποφάσεις.

Εφόσον οι οπαδοί λένε ότι αγαπάνε τις ομάδες τους, να τις προστατέψουν. Το πλαίσιο είναι σαφές. Οι ποινές είναι βαρύτατες.

Επειδή δεν θέλω ένα πρωτάθλημα, το οποίο ναι μεν δεν διεκδικεί δάφνες με το ποιοτικό του επίπεδο, αλλά έχει ενδιαφέρον, να το θωρακίσουμε, να αμαυρωθεί από οτιδήποτε άλλο, να ανασάνει και να βγει από την αφάνεια και τη μιζέρια. Χτυπούν διαρκώς τα καμπανάκια".

Για τον τελικό Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο ήταν ξεκάθαρος: "Ο τελικός του Κυπέλλου θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αυτό μας κάνει να είμασε πιο ήρεμοι από το θέμα της ασφάλειας.Μπορείς πιο εύκολα να χωρίσεις ζώνες ασφαλείας".

Η ΚΟΝΤΡΑ FIBA - EUROLEAGUE ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο υφυπουργός αθλητισμού μίλησε και για μπάσκετ, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην κόντρα της FIBA με τη EuroLeague, στους διεθνείς διαιτητές, στον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακού - ΑΕΚ και στην τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

"Το ερώτημα είναι γιατί συγκεκριμένα εισιτήρια καταλήγουν σε άλλα χέρια. Στο Ηράκλειο στον τελικό του μπάσκετ θα είναι μαθητές. Ταυτόχρονα το θέμα είναι προβληματικό. Για ποιο λόγο η ΚΑΕ δεν δίνει τα εισιτήρια εκεί που πρέπει; Ο αστυνομικός όσο ετοιμοπόλεμος και να είναι, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει τον χούλιγκαν. Όλο το σύστημα έχει πρόβλημα", είπε για το ότι ο τελικός θα γίνει με μαθητές και όχι με κόσμο των δυο ομάδων, ενώ για το αν θα καλούσε μαζί Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους, ήταν ειλικρινής:

"Να καλέσουμε και τους δύο, τους κ. Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλο, δεν έχει νόημα. Θα είναι επικοινωνιακό σόου".

Για το θέμα των διεθνών διαιτητών που δεν ορίζονται από την ΕΟΚ, είπε: "Δεν μπορώ παρά να είμαι με την πλευρά της FIBA. Το υπουργείο δεν παρεμβαίνει στο θέμα των διαιτητών. Θα έπρεπε το θέμα να λυθεί. Εφόσον ένας διαιτητής είναι καλός, θα πρέπει να τον χρησιμοποιείς. Αν η Ομοσπονδία κάνει έκνομες ενέργειες, υπάρχουν όργανα".

Παράλληλα, τόνισε πως οι φίλοι της ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένουν καλά νέα το επόμενο διάστημα: "Και στο μπάσκετ η ΑΕΚ θα έχει ευχάριστα νέα σύντομα για το γηπεδικό".

Για τη διαμάχη της FIBA με τη EuroLeague, τόνισε πως λόγω θέσης είναι με τη FIBA, αλλά βλέπει ότι γίνονται λάθη και από τις δυο πλευρές:

"Η διαμάχη FIBA - Euroleague θα έχει δραματικά αποτελέσματα για το μπάσκετ. Βλέπετε ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι περνούν τον Ατλαντικό, αλλά και στην Κίνα. Η διαμάχη τους θα αποδειχθεί καταστροφική".

Για την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τη EuroLeague, τόνισε: "Είμαι υπέρ των τιμωριών όταν υπάρχουν παρεκτροπές. Δεν μπορώ να τη σχολιάσω δυσμενώς, αλλά ήταν πιο βαριά από το ίδιο το περιστατικό. Πολλές φορές πίσω από αποφάσεις, μπορεί να κρύβονται άλλα πράγματα. Είναι καταφανέστατα πολύ βαρύτερη από το παράπτωμα που υπέπεσε".

"Θα κάνω τα πάντα ώστε να διαφυλάξω το κορυφαίο αθλητικό προϊόν της χώρας, το μπάσκετ. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν προς αυτήν την κατεύθυνση. Όπου μπορώ να παρέμβω με το νόμο, θα το κάνω", ανέφερε ακόμα για το μπάσκετ και συνέχισε:

"Όταν ξεκινάει η συζήτηση για το αν η Ομοσπονδία έχει την αποκλειστική δυνατότητα να κάνει αθλητικές διοργανώσεις, σημαίνει ότι είμαστε στο επίκεντρο μεγάλων διεργασιών. Λάθη κάνουν και οι δύο οργανισμοί στο μπάσκετ. Κοιτάζουν το δέντρο και χάνονται στο δάσος. Γι' αυτό το μπάσκετ δεν έχει τα ίδια χορηγικά αποτελέσματα σε σχέση με το ποδόσφαιρο. Ο ένας προσπαθεί να βγάλει τα μάτια του άλλου".

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

Τέλος, για το πώς αυξήθηκαν οι επιχορηγήσεις εν μέσω κρίσης, απάντησε: "Χωρίς να αυξηθεί ο προϋπολογισμός, μάλιστα. Με ορθότερη μεταχείριση. Έχουμε πέσει με τα μούτρα στα οικονομικά. Νιώθω περισσότερο λογιστής Βλέπουμε ήδη αποτελέσματα. Θα έχουμε ευχάριστα νέα και για τους αθλητές των ερασιτεχνικών τμημάτων. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη πόρων. Ακόμα και τώρα που τα οικονομικά πάνε καλύτερα, όταν θα γίνεται η κατανομή των δαπανών, θα είμαστε λίγο πιο πίσω".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ