ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλειάδης: "Nα θεσπιστούν κανόνες που θα συγκρούονται με τα συμφέροντα"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης συμμετείχε σε ημερίδα για τη διαφθορά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και υποστήριξε πως πρέπει να θεσπιστούν κανόνες που θα συγκρούονται με τα συμφέροντα. Τι είπε ο Κώστας Κατσουράνης. (VIDEO)

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης βρέθηκε την Τρίτη (07/11) στις Βρυξέλλες και συμμετείχε στην ημερίδα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου με θέμα τη διαφθορά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως πρέπει να θεσπιστούν κανόνες που θα συγκρούονται με τα συμφέροντα.

"Στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα φοροδιαφυγής στον αθλητισμό, γιατί οι αθλητές τις περισσότερες φορές... δεν πληρώνονται!", υποστήριξε αρχικά, ενώ στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, ανέφερε: "Γύρω από τον αθλητισμό στήνεται μια τεράστια αγορά και από τη στιγμή εκείνη κάνει την εμφάνισή της η διαφθορά. Δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι πάνω στο θέμα αυτό η Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς επί της ουσίας η μοναδική της παρέμβαση ήταν ο νόμος Μποσμάν.

Δεν υπάρχει σαφής θέση της Ευρώπης, ενώ οι κρατικές αρχές μοιάζουν ανήμπορες να αντιδράσουν. Είτε δεν υπάρχει βούληση, είτε προκύπτει το αυτοδιοίκητο που ο καθένας ερμηνεύει και επεκτείνει όπως θέλει παραβιάζοντας την κρατική νομοθεσία, ακόμα και την κοινή λογική. Πρέπει να θεσπιστούν κανόνες οι οποίοι θα δημιουργούν σύγκρουση με τα κονκλάβια που έχουν συμφέροντα".

Απ' την πλευρά του, ο παλαίμαχος μέσος, Κώστας Κατσουράνης τόνισε για το θέμα της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο: "Αυτό που έχω να πω στο θέμα, είναι ότι κι εμείς πήραμε χρήματα όταν ήμασταν ποδοσφαιριστές, αλλά τα δηλώναμε όλα. Ειδικά όταν παίζαμε στο εξωτερικό θυμάμαι ότι κάναμε δηλώσεις και στις δύο χώρες. Προσωπικά δεν έδωσα ποτέ το δικαίωμα να με πλησιάσει κανείς, άρα δεν έχω δική μου εμπειρία από διαφθορά. Όμως τα προβλήματα που περιγράφονται είναι υπαρκτά και γι΄αυτό βρισκόμαστε εδώ να τα συζητήσουμε".

Δείτε το VIDEO:

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ