ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλειάδης: "Δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος"

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανακοίνωσε τη διακοπή του πρωταθλήματος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, Αλέξανδρο Τσίπρα, και υποστήριξε πως η Κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος.

Την επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα το μεσημέρι.

Με δήλωση που έκανε στους εκπροσώπους του Τύπου τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος ενώ έκανε λόγο για αυστηρότερους κανόνες.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να μπορέσει να εξυγιάνει τον πολύπαθη χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν όπως πολλά περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακυνδυνέψει όλη αυτή η προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω. Αναλαμβάνοντας και όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί.

Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες, κανόνες που ισχύουν για όλους και έναντι όλων. Υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν συναντήσεις με τους φορείς τους ποδοσφαίρου, την ομοσπονδία, τη λίγκα. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα ξανα εκκινήσει αν δεν υπάρχει ένα νέο σαφές πλαίσιο συμφωνημένο απ' όλους για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά με όρους και κανόνες. Δεν κάνουμε πίσω, συνεχίζουμε τη μάχη για διαφάνεια και ένα καλύτερο ποδόσφαιρο".

Σκέφτεστε ποδοσφαιρικό grexit κ. Υπουργέ;
"Τα πάντα είναι στο τραπέζι τις επόμενες ώρες θα κάνουμε τις απαραίτητες συζητήσεις και συναντήσεις με όλους και όλα είναι στο τραπέζι αν δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του".

Μιλάμε για επ' αόριστον διακοπή κ. Υπουργέ;
" Περιμένουμε τις προτάσεις από την ομοσπονδία και τη λίγκα τις επόμενες ώρες θα κάνουμε και άλλες ανακοινώσεις. Το σημαντικό που πρέπει να κρατήσετε είναι ότι πάμε σε μια επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος και βλέπουμε".

Τι μπορεί να αλλάξει για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τι περιμένετε;
" Ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένων απ' όλους και από την πλευρά μας αυστηρότερους κανόνες ως προς τα θέματα ασφαλείας".

Δηλαδή θα απαγορεύονται τα περίστροφα στους αγωνιστικούς χώρους;
"Εφόσον έχουμε φτάσει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Το πλαίσιο είναι σαφές οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους. Το πλαίσιο πρέπει να αυστηροποιηθεί ακόμα περισσότερο και αυτό πρέπει να είναι η βούληση όλων".

Η απόφαση σας θα επηρεάσει την Εθνική;
"Θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες ώστε να μην επηρεαστεί η Εθνική".

Από την UEFA τι σας έχουν πει;
"Είμαστε σε επικοινωνία με την UEFA, τα υπόλοιπα θα τα πούμε τις επόμενες μέρες".

Για αυτές τις εικόνες τι σας είπαν;
"Είναι όλοι σοκαρισμένοι όπως και εμείς. Η θέση μας είναι σαφής και έχει αποτυπωθεί και χθες".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ