ΕΛΛΑΔΑ

UEFA-FIFA: Τήρηση κανόνων ή αποβολή ομάδων από την Ευρώπη

FILE - In this Sept. 25, 2015 file picture the FIFA logo is  pictured on a wall of the FIFA headquarters during a meeting of the FIFA Executive Committee in Zurich, Switzerland  while autumnal colors reflecting .  FIFA's ethics committee has asked for sanctions against Sepp Blatter and Michel Platini after finishing investigations into their alleged financial wrongdoing. FIFA President Blatter and UEFA President Platini now face bans of several years at full hearings before FIFA ethics judge Joachim Eckert, likely in December.  . (AP Photo/Michael Probst)
FILE - In this Sept. 25, 2015 file picture the FIFA logo is pictured on a wall of the FIFA headquarters during a meeting of the FIFA Executive Committee in Zurich, Switzerland while autumnal colors reflecting . FIFA's ethics committee has asked for sanctions against Sepp Blatter and Michel Platini after finishing investigations into their alleged financial wrongdoing. FIFA President Blatter and UEFA President Platini now face bans of several years at full hearings before FIFA ethics judge Joachim Eckert, likely in December. . (AP Photo/Michael Probst) AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες επαφές του Γιώργου Γεραπετρίτη με την UEFA στην Ελβετία, όπως και η επικοινωνία με τη FIFA. Πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης πως όσα συμφωνηθούν, θα υλοποιηθούν, αλλιώς θα γίνει αποβολή ομάδων μας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ολοκληρώθηκαν απόψε (4/2) οι διήμερες επαφές του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, με την UEFA στην Ελβετία, όπως και η επικοινωνία του με τη FIFA έπειτα από την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αναλάβει ο ίδιος να μιλήσει με τους ξένους, όντας άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Στις συναντήσεις αυτές διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν και αφορούν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο έχει φτάσει σε τέλμα. Γι' αυτό άλλωστε και αποφάσισε η ελληνική πλευρά να αναζητήσει λύσεις από τους ξένους αξιωματούχους, βλέποντας την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου και τίποτα να μην διορθώνεται.

H UEFA συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια στην χώρα μας, ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε πλήρης πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο ακέραιο και πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή των ομάδων μας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μένει βέβαια να αποσαφηνιστούν ποιοι θα είναι αυτοί οι κανόνες που θα τεθούν από την πλευρά της UEFA προς το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι ξεκάθαρο πως δίνεται τελεσίγραφο προς τη χώρα μας. Είτε θα υπάρξει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και υλοποίηση όσων ζητηθούν, αλλιώς θα έχουμε Grexit.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΠΕΤΣΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Εν τω μεταξύ, με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό "Alpha", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε πως ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, και ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, θα βρεθούν στη χώρα μας κατόπιν πρόκλησης που έλαβαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση ακόμα και για αποβολή των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αν δεν συμμορφωθούν στις συστάσεις των FIFA και UEFA:

"Ο κ. Γεραπετρίτης είχε ένα εποικοδομητικό διήμερο με ανώτατα στελέχη της FIFA και της UEFA. Έχουμε δύο ξεκάθαρα αποτελέσματα: την επίσκεψη του προέδρου της UEFA τις επόμενες μέρες, καθώς και την επίσκεψη του κ. Ινφαντίνο το προσεχές διάστημα.

Υπάρχει μια συναντίληψη ότι μπορούμε μαζί να δούμε τα προβλήματα και τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού πρωταθλήματος. Αξιολογούμε ως θετικό ότι μαζί θα δούμε το θέμα. Εμείς θ' ακολουθήσουμε πιστά τις συμβουλές που θα υπάρξουν από αυτή τη διαδικασία εξυγίανσης προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια αυστηρή εφαρμογή αυτών των συστάσεων.

Κι όταν λέω αυστηρή, εννοούμε πως μπορεί να φτάνει και μέχρι την αποβολή των ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αν δεν εφαρμοστούν οι συστάσεις της FIFA και της UEFA", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λένε όχι στην Διοικούσα Επιτροπή
Στη Γενεύη ο Γεραπετρίτης για το ραντεβού με την UEFA
ΕΠΟ: Ζητά συνάντηση με FIFA/UEFA για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης
Έστειλε μήνυμα για συνεργασία με την κυβέρνηση ο Ινφαντίνο
Έρχεται στην Ελλάδα ο πρόεδρος της UEFA
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ