Τσιάρτας μετά τη συνάντηση με Ιερώνυμο: "Η σημαία δεν είναι χαρτομάντιλο"

Τσιάρτας μετά τη συνάντηση με Ιερώνυμο: "Η σημαία δεν είναι χαρτομάντιλο"

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας συζητώντας για σειρά ζητημάτων. (PICS)

Το τελευταίο διάστημα ο Βασίλης Τσιάρτας με τις δημόσιες τοποθετήσεις του για νομοσχέδιο για τις διατάξεις περί αλλαγής φύλου στα 15 έτη αλλά και για την ελληνική σημαία είχε γίνει δέκτης αρνητικών σχολίων.

Είχε βρει υπεράσπιση όμως στο πρόσωπο του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου ο οποίος είχε εν μέρει ταχθεί υπέρ όσων είχε πει ο Έλληνας διεθνής μέσος.

Συγκεκριμένα ο Τσιάρτας στις αρχές Οκτωβρίου είχε αναφερθεί στις διατάξεις αλλαγής φύλου στα 15 έτη, γράφοντας τότε στα social: "Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν". Και είχε συμπληρώσει: "Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα".

Τότε είχε τοποθετηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λέγοντας: "Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής (σ.σ. Τσιάρτας). Εγώ όμως δεν το λέω ευχή, δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν."

Την Πέμπτη το πρωί έφτασε η στιγμή ώστε οι δυο άνδρες να συναντηθούν μετά από πρόσκληση του Αρχιεπίσκοπου και να συζητήσουν για αρκετή ώρα για θέματα που έχουν να κάνουν με την εκκλησία, την Ελλάδα αλλά και το ποδόσφαιρο.

Μάλιστα μετά το πέρας της συνάντησης ο Τσιάρτας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση τονίζοντας: «σέβομαι την προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου να μην αλλοιωθεί η χώρα μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε με τον Βασίλη Τσιάρτα και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει  συνεργασία μαζί του, ώστε να δημιουργηθεί μία ακαδημία ποδοσφαίρου της Αρχιεπισκοπής.

Δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Τσιάρτα να σχολιάσει τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ελληνική σημαία και το νόμο αλλαγής ταυτότητας φύλου.

Σε εκείνο το σημείο ο Βασίλης Τσιάρτας έδειξε να εμμένει στις θέσεις του και είπε: "Η σημαία μας δεν είναι χαρτομάντιλο και στις εθνικές επετείους πρέπει να την κρατούν μόνο ελληνόπουλα", ενώ για τον "επίμαχο" νόμο υπογράμμισε: "Είμαι κατά των προκλήσεων. Είναι διαφορετικό το ποιος έχει πρόβλημα και ποιος θέλει να δημιουργήσει μία νέα τάξη πραγμάτων".

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου με τον Βασίλη Τσιάρτα:

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑ, ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ

Χαμός με την ανάρτηση του Τσιάρτα για την αλλαγή φύλου

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Τι θα απογίνουν οι άνθρωποι της πρώτης χώρας που εξαφανίζεται

Η πρώτη χώρα -θύμα της κλιματικής αλλαγής- κάνει έκκληση για βοήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24