ΕΛΛΑΔΑ

Τσεχία - Ελλάδα Κ19 3-1: Στάθηκε κι άτυχη και αποκλείστηκε η Νέων

Τσεχία - Ελλάδα Κ19 3-1: Στάθηκε κι άτυχη και αποκλείστηκε η Νέων

Η Εθνική Νέων ηττήθηκε με 3-1 από την αντίστοιχη ομάδα της Τσεχίας παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ. Τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της πίσω από τους Τσέχους και αποκλείστηκε από την τελική φάση της Αρμενίας.

Δεν τα κατάφερε εν τέλει η Εθνική Νέων η οποία γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Τσεχία και δεν πέρασε στην τελική φάση της Αρμενίας αφού τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από τους Τσέχους που πήραν την πρόκριση.

Η Ελλάδα θα έφτανε στην πρόκριση τόσο με νίκη όσο και με ισοπαλία ανάλογα και με το αποτέλεσμα της άλλης αναμέτρησης (την βόλευε το 2-2 της Αγγλίας με την Δανία) αλλά τελικά γνώρισε την ήττα από την Τσεχία που με δυο νίκες τερμάτισε πρώτη στον όμιλο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στάθηκε άτυχο στη διάρκεια του αγώνα καθώς αν και προηγήθηκε στο σκορ είχε στη συνέχεια δυο αναγκαστικές αλλαγές με τον Νικοπολίδη ν' αποχωρεί τραυματίας από το πρώτο κιόλας ημίχρονο ενώ στο δεύτερο μέρος είχε και δοκάρι με τον Τσαούση σε καίριο σημείο το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.

Η Ελλάδα παρατάχθηκε με δυο αλλαγές σε σχέση με τη νίκη επί των Άγγλων καθώς οι Τσαούσης, Γαϊτανίδης πήραν τη θέση των Μιχαηλίδη και Λιάβα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Γιάννη Γκούμα μπήκε αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση και πήρε το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 10' μετά από συνεργασία του Σέχου με του Εμμανουηλίδη και γκολ του τελευταίου με πλασέ μέσα από την περιοχή.

ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Η Εθνική Νέων δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα καθώς στο 27' η Τσεχία έφερε το ματς στα ίσια με γκολ του Ζλατοχλάβεκ το οποίο δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Νικοπολίδης.

Στην συνέχεια ο Νικοπολίδης ζήτησε αλλαγή (31΄) αφού ένιωθε ενοχλήσεις στον ώμο και στην θέση του πέρασε ο Χρήστος Μανδάς. Για να ακολουθήσει στο38΄και δεύτερη αλλαγή, με τον Μελιόπουλο (κορυφαίος κόντρα στην Αγγλία), ναπαραχωρεί την θέση του στον Νεοφυτίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσεχία μπήκα ακόμα πιο δυνατά. Αρχικά στο 53' είχε δοκάρι μετά από κεφαλιά του Μίκα ενώ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι στο 60' με τον Χεζούσκι να σκοράρει ύστερα από πάσα του Ζλατοχλάβεκ.

ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΟΥΣΗ

Η Εθνική Νέων προσπάθησε να βάλει ένα τέρμα που θα της έδινε την πρόκριση αλλά στο 68' το σουτ του Σέχου πλόκαρε ο Κόβαρ. Η Ελληνική ομάδα στάθηκε άτυχη στο 77' καθώς το σουτ του Τσαούση βρήκε στο δοκάρι του Κόβαρ και το 2-1 υπέρ της Τσεχίας παρέμεινε.

ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΓΚΟΛ

Η Τσεχία θα μπορούσε να φτάσει σε τρίτο γκολ στο 87' καθώς ο Μιχαηλίδης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Χεζούσκι αλλά ο Μανδάς με ανάποδο χέρι απέκρουσε την εκτέλεση του Κλέπλ.

Οι τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν και άλλο πέναλτι στο 90+4' όταν ο Λύρατζης ανέτρεψε τον Σουλτς με τον Χαϊντενραϊχ να αναλαμβάνει αυτή τη φορά την εκτέλεση και να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

ΤΣΕΧΙΑ: Κόβαρ, Μίκα, Χαϊντενραϊχ, Ζίμα, Φουκάλα, Σλαμένα (80' Σολίλ), Ματσάτσεκ, Όστρακ (45+5' Χεζούσκι), Σουλτς, Κονοπάσεκ (78' Χόνιγκ), Ζλατοχλάβεκ (62' Κλεπλ).

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης (31' Μανδάς), Λύρατζης, Αντζουλάς (69' Μιχαηλίδης), Διαμάντης, Τσαούσης, Τσιγγάρας, Μπότος, Μελιόπουλος (39' Νεοφυτίδης), Γαϊτανίδης (69' Γκαργκαλατζίδης), Εμμανουηλίδης, Σέχου.

Το άλλο παιχνίδι ανάμεσα στη Δανία και την Αγγλία ήρθε ισόπαλο 2-2.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσεχία 6
2. Ελλάδα 4
3. Δανία 4
4. Αγγλία 3

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ