ΕΛΛΑΔΑ

Τόσκας στο Ραδιόφωνο 24/7: "Διατηρούν οπαδούς στρατούς γι' άλλους λόγους"

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών "Συμπληρωματικά Μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις" την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, στην Βουλή.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών "Συμπληρωματικά Μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις" την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μίλησε στην εκπομπή "Φυλή των Φίλων" και τον Κώστα Αρβανίτη στο Ραδιόφωνο 24/7 και μεταξύ άλλων σχολίασε τα τελευταία κρούσματα οπαδικής βίας.

Καλεσμένος στην εκπομπή "Φυλή των Φίλων" και τον Κώστα Αρβανίτη στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6 ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και μεταξύ άλλων σχολίασε τα τελευταία κρούσματα οπαδικής βίας:

"Αποκρύπτουν ότι το 20% που πηγαίνουν στα γήπεδα και δεν πληρώνουν εισιτήρια, γιατί οι σεκιούριτι-μπράβοι τους αφήνουν να μπουν. Κάθονται όπου να 'ναι, δεν υπάρχουν κάμερες, αριθμημένα καθίσματα. Κάνουν το εύκολο και ρίχνουν τις ευθύνες στην αστυνομία κι όχι στους ίδιους που διατηρούν οπαδούς στρατούς για άλλους λόγους.

Υπάρχουν τα άβατα. Δεν υπάρχουν κόκκινες και κίτρινες διμοιρίες. Να θυμηθούν τι είχε γίνει στο ματς με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη. Εμείς δεν είμαστε με καμία ομάδα, δεν ήμουν και δεν είμαι φίλαθλος. Η πρόταση μου θα είναι να μην γίνονται αγώνες αν δεν λειτουργεί κάμερα.

Συνελήφθησαν 23 άτομα, αυτός με το μαχαίρι παρότι ήταν με κουκούλες. Η αστυνομία αυτό που μπορούσε έκανε. Θα πρέπει να κάνουν κι αυτοί που πρέπει αντίστοιχες προσπάθειες. Να οργανώσουν τα γήπεδα. Δεν ανήκουν τα γήπεδα στην αστυνομία. Δεν έχει καμία διάθεση το κράτος και η αστυνομία να απασχολεί τεράστιες δυνάμεις κάθε Κυριακή στα γήπεδα.

Είμαστε σε συνεργασία με τον κ. Βασιλειάδη. Θα προσπαθούμε να δούμε τι θα κάνουμε το επόμενο διάστημα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση. Είναι απαράδεκτη. Θα πρέπει να βελτιωθεί. Αλλιώς όσες αστυνομικές δυνάμεις και να έχουμε σε κάθε ματς, δεν πρόκειται να δούμε αλλαγή.

Αυτό το πλέγμα εξουσίας από παράγοντες που έχουν ομάδες, κανάλια, παίζουν ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου, θα πρέπει να μειωθεί, αλλιώς δεν μπορεί να διορθωθεί. Σε ότι αφορά την αθλητική βία πρέπει να γίνει ότι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι βία που καλλιεργείται ή γίνεται ανεκτή από κύκλους που έχουν την ισχύ και έχουν ευθύνες. Θα πρέπει να πληρώσουν κι αυτοί και όχι να κυνηγάμε μόνο τον τρελαμένο, μαστουρωμένο φίλαθλο που κάνει τα επεισόδια.

Πρέπει να βελτιωθεί το νομικό πλαίσιο. Θα έρθουν και ξένοι ειδικοί και με τον κ. Βασιλειάδη θα το συζητήσουμε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ