ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο κείμενο του Κώστα Καίσαρη στο Sport24.gr

Το πρώτο κείμενο του Κώστα Καίσαρη στο Sport24.gr
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr αναδημοσιεύει το πρώτο κείμενο που είχε γράψει ο Κώστας Καίσαρης στην ιστοσελίδα μας πριν από δέκα χρόνια και συγκεκριμένα στις 30 Νοεμβρίου 2009.

Ο Κώστας Καίσαρης, σειρά ετών συνεργάτης και σχολιογράφος του "Sport24.gr", δεν είναι πια ανάμεσα μας καθώς έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (8/10) σε ηλικία 70 ετών.

Η συνεργασία του με το Sport24.gr ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2009 με τον Κώστα Καίσαρη να στέλνει τα κομμάτια που έγραφε στη γραφομηχανή του, σχολιάζοντας την αθλητική επικαιρότητα και μη.

Το πρώτο του κείμενο ή blog όπως τα λέμε στις μέρες μας ανέβηκε στο διαδίκτυο στις 30 Νοεμβρίου 2009 και να πραγματεύεται, με το δικό του πάντα τρόπο, τη νίκη του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό με 2-0 στο "Γ. Καραϊσκακης" το οποίο είχε διεξαχθεί την Κυριακή 29/11.

Στο πρώτο του κείμενο στο Sport24.gr ο Κώστας Καίσαρης είχε γράψει:

"Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό και έχει πάρει πρωταθλήματα με διάφορους ποδοσφαιριστές και με διαφορετικές ομάδες. Όταν είχε ταυτόχρονα είτε την παράγκα του Θωμά, είτε την ΕΠΟ του Βασίλη Γκαγκάτση. Ξεκινώντας αυτή η σεζόν σε σχέση με τον Παναθηναϊκό δεν είχε τίποτα. Ούτε καν τον προπονητή του νταμπλ, Ερνέστο Βαλβέρδε. Αντ' αυτού, ο φθηνός και εύκολος Τιμούρ Κετσπάγια.

Από ρόστερ σίγουρα το πιο φτωχό επί εποχής Κόκκαλη. Χωρίς τα λεφτά του Champions League και χωρίς να βρεθεί ούτε ένας για να τσοντάρει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Κι αφού κανένας δεν έδωσε λεφτά για μετοχές, ο Κόκκαλης υποχρεώθηκε να δώσει το μισό Καραϊσκάκης στον Λαυρεντιάδη. Ακόμη και υγιείς να ήταν όλοι οι ποδοσφαιριστές του ο Ολυμπιακός, έχει τρία αριστερά μπακ και κανένα αριστερό εξτρέμ.

Το πρώτο κείμενο του Κώστα Καίσαρη στο Sport24.gr

Έστω και έτσι όμως, σε αυτό το "μόνος μου και όλοι σας", σε σχέση με τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, φτάσαμε στον Δεκέμβριο μήνα και ο Κόκκαλης αντέχει. Δεν είχε κανένα πρόβλημα στο πρώτο τσαφ με την Καβάλα, να σφουγγαρίσει τον Κετσπάγια. Δεν είχε κανένα πρόβλημα μετά την γκέλα στα Γιάννενα να προειδοποιήσει τον Ζίκο ότι έρχεται η σειρά του. Και πολύ περισσότερο να διαχειριστεί όπως ο ίδιος ξέρει το κλίμα, τις συνθήκες και την ατμόσφαιρα του ντέρμπι.

Το συρμάτινο δίχτυ που προστατεύει τον αντίπαλο τερματοφύλακα μπροστά από την Θύρα 7, προφανώς είχε πάει στο συνεργείο για ρεκτιφιέ. Την ίδια ώρα που στον Παναθηναϊκό μετά το 2-2 στα Γιάννενα και πριν το δικό τους παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης πανηγύριζαν για το πρωτάθλημα.

ΕΝΑ πρωτάθλημα όμως, που ο Σωκράτης Κόκκαλης ξέρει πως παίζεται το έργο καλύτερα από κάθε άλλον. Πριν αρχίσει η σεζόν έλεγα και έγραφα πως Νο1 φαβορί για τον τίτλο είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν αλλάζω γνώμη κι όχι για λόγους εγωισμού. Ένα ματς κερδίζεται. Σε ένα ντέρμπι μπορεί να γίνει η υπέρβαση. Σε ένα σύνολο 30 αγωνιστικών όμως, αυτό που θα μετρήσει τελικά, είναι το ρόστερ και η ποιότητά του. Αυτό λέει η κοινή ποδοσφαιρική λογική. Όπως ανέβηκε ο Ολυμπιακός στην κορυφή, έτσι μπορεί και να πέσει το Σάββατο στην Ξάνθη.

Μία ποδοσφαιρική λογική όμως, που μέχρι τώρα ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει καταφέρει να ανατρέψει. Αυτός με τον Μήτρογλου και οι άλλοι με τον Σισέ. Αυτός με τον Ζαϊρί και οι άλλοι με έξι από τους έντεκα της Εθνικής Ελλάδος που θα πάει στο Μουντιάλ, συν τον Τζιόλη. Ακόμα κι αν χάσει αυτό το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, όλα δείχνουν θα το χάσει σαν πρωταθλητής.

ΤΕΛΙΚΑ, στον ΠΑΟΚ, κάνανε αυτό που είχε πει ο Κοντρέρας. Δεν κατέβηκαν στην Αθήνα να παίξουν με την ΑΕΚ. Κάτσανε στην Θεσσαλονίκη".

Το πρώτο κείμενο του Κώστα Καίσαρη στο Sport24.gr
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ