ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πρώτο "φάλτσο" ξένου διαιτητή στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός σύμφωνα με τον Χούμπελ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΧΟΥΜΠΕΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Χούμπελ EUROKINISSI SPORTS

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, παρακολούθησε την Κυριακή και το Ατρόμητος - ΑΕΚ και το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Και είχε αρκετές ενστάσεις για την απόδοση του Ελβετού Άντριεν Γιάκοτετ...

Και τα δύο σημαντικά ματς της Κυριακής παρακολούθησε ο επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, ο οποίος μαζί με στενούς συνεργάτες του βρέθηκε το μεσημέρι στο άδειο ΟΑΚΑ για το ΑΕΚ - Ατρόμητος 0-2 και το απόγευμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1.

Ο Αυστριακός πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης – όπως και τα υπόλοιπα μέλη της - είχε παρακολουθήσει κι άλλα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος (είχε αποφασιστεί να βρίσκεται σε κάθε ντέρμπι τουλάχιστον ένα μέλος της στην Ελλάδα). Κι αυτό, όχι μόνο για να διαμορφώνουν ιδία άποψη περί της απόδοσης των διαιτητών, αλλά και για τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε σημαντική αναμέτρηση (συμπεριφορά παραγόντων και παικτών, οπαδοί, αστυνόμευση, τα πάντα). Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Live Sport", αυτή τη φορά δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση Αντριέν Γιάκοτετ, στο ντέρμπι των «αιωνίων»…

Ο Χούμπελ εξέφρασε τον προβληματισμό του για ορισμένες από τις αποφάσεις του Ελβετού, μιλώντας σε συνεργάτες του και όχι μόνο, ενώ αντιθέτως ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου στο ΑΕΚ - Ατρόμητος, θεωρώντας την σχεδόν αλάνθαστη. Ικανοποιημένος ήταν επίσης από την ατμόσφαιρα που επικράτησε συνολικά στο «Γ. Καραϊσκάκης», παρά την ένταση του αγώνα και την αντιπαλότητα των «αιωνίων».

Είδε με πολύ καλό μάτι τη συμπεριφορά της κερκίδας και των ανθρώπων του Ολυμπιακού στον τραυματισμό του Σωκράτη Διούδη και το μόνο στοιχείο που τον «ενόχλησε» ως προς τις συνθήκες διεξαγωγής του ντέρμπι, ήταν η εκτεταμένη χρήση καπνογόνων πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Αποχώρησε από το γήπεδο σοκαρισμένος από την εικόνα του άτυχου φιλάθλου του Ολυμπιακού, έχοντας δει από κοντά τις προσπάθειες για τη σωτηρία του.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το πλάνο της ΚΕΔ για ξένους διαιτητές στα πιο σημαντικά ματς της Σούπερ Λίγκας (αυτά μεταξύ ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και το ΠΑΟΚ - Άρης του δεύτερου γύρου) δεν υπάρχει προς το παρόν πρόθεση να τροποποιηθεί. Ούτε με… μείωση των ξένων διαιτητών (δηλαδή με Έλληνες σε κάποια ντέρμπι) ούτε με αύξησή τους, σε παιχνίδια άλλων ομάδων, οι οποίες έχουν αρχίσει να ζητούν διαιτητές από το εξωτερικό στα δικά τους ματς ή εκφράζουν κατά καιρούς παράπονα για τις διαιτησίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ