ΕΛΛΑΔΑ

Το ντέρμπι των... μέτρων στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Το ντέρμπι των... μέτρων στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός απαίτησε στο Καραϊσκάκη να ληφθούν τα ίδια μέτρα ασφαλείας που ίσχυσαν στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ο Ολυμπιακός δεν συμφώνησε και η Αστυνομία δεν τοποθετήθηκε στο αίτημα!

Για άλλη μια φορά το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός άρχισε αρκετές ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής του, μέσω της καθιερωμένης σύσκεψης για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν.

Στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιάς οι αξιωματικοί υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους των ΠΑΕ Ολυμπιακός και Πανθηναϊκός, της Superleague και της ΔΕΑΒ, προκειμένου να καταλήξουν στο τι θα ισχύσει και πως θα εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι των αιωνίων.

Από την αρχή της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού απαίτησαν τα μέτρα που θα ληφθούν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" να είναι ανάλογα με εκείνα που είχαν ληφθεί στο "Απόστολος Νικολαΐδης" τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Όπως τόνισαν, επιβάλλεται να τηρηθεί η ισονομία και να μην υπόκεινται οι αποφάσεις σε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού αντέκρουσαν την τοποθέτηση με το επιχείρημα ότι πρόκειται για δύο γήπεδα διαφορετικής επικινδυνότητας, συνεπώς δεν μπορούν να ληφθούν τα ίδια μέτρα. "Να ισχύσει ότι ισχύει πάντα στο Καραϊσκάκη σε αυτά τα παιχνίδια" ήταν η θέση που εξέφρασαν.

Η αντίδραση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και τόνισαν ότι " με αυτά τα μέτρα πέρσι στον Πειραιά δέχτηκε επίθεση η αποστολή της ομάδας και τραυματίστηκε από κροτίδα ο Λαγός, το βανάκι με τα μέλη της διοίκησης δέχτηκε κι αυτό επίθεση, υπήρξε το περιστατικό με τον κύριο Αλαφούζο στο ασανσέρ, ενώ στο μπουθ που κάθονταν οι εκπρόσωποί μας υπήρχε μεγάφωνο με το οποίο έβριζαν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα".

Οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά παρέλαβαν το έγγραφο αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δήλωσαν αναρμόδιοι να απαντήσουν στην ουσία του και δεσμεύτηκαν ότι θα το κοινοποιήσουν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να κριθεί από τους ανώτατους.

Η απόφαση της ΓΑΔΑ αναμένεται στις επόμενες ημέρες, αφού συνεκτιμηθούν όλα τα δεδομένα και έπειτα θα ανακοινωθεί στις δύο ΠΑΕ. Πάντως, από την πλευρά της Αστυνομίας υπήρξαν συστάσεις για να αποφευχθούν οι αιχμηρές ανακοινώσεις και οι εμπρηστικές δηλώσεις.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ