ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερα θέματα στη συνάντηση κορυφής Βασιλειάδη, Γραμμένου, Φούσεκ

Σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης,παρουσίασαν δράσεις για την φυσική αγωγή στα σχολεία, Τρίτη 26 Ιουνίου 2018
Σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης,παρουσίασαν δράσεις για την φυσική αγωγή στα σχολεία, Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 EUROKINISSI

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και τον Τσέχο υπερσύμβουλο της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ. Τι συζητήθηκε στη συνάντηση.

Συζήτηση περίπου δύο ωρών με τους Βαγγέλη Γραμμένο και Πετρ Φούσεκ είχε ο Γιώργος Βασιλειάδης. Οι τρεις άνδρες συζήτησαν για αρκετά από τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα οποία θα τα βρεθούν στο προσκήνιο το προσεχές διάστημα.

Το πρώτο εξ αυτών ήταν το VAR. Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης του με τις διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί με δύο εβδομάδες καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προβληματισμό.

Αυτή η καθυστέρηση οφείλεται στην καθυστέρηση που υπήρξε στις διαδικασίες του διαγωνισμού. Το γεγονός ότι το Video Assistant Referee θα έχει εγκατασταθεί σε δύο εβδομάδες δεν σημαίνει ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιείται, αφού θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των διαιτητών και όλα όσα χρειάζονται ώστε να τεθεί σε λειτουργία.

Ένα άλλο θέμα το οποίο συζήτησαν οι τρεις άνδρες είναι τα φαινόμενα βίας, αλλά και η χειραγώγηση αγώνων. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός ενημέρωσε πως βρίσκονται σε καλό δρόμο όλες οι συζητήσεις του και σύντομα θα είναι σε θέση να νομοθετήσει σχετικά.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε και το θέμα του προπονητικού κέντρου των Εθνικών ομάδων. Η ΕΠΟ έχει διασφαλίσει ένα κονδύλι ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ από την UEFA και βρίσκεται σε αναζήτηση έκτασης. Από την πλευρά του ο κ. Βασιλειάδης ξεκαθάρισε πως εάν χρειαστούν και άλλα χρήματα θα υπάρξει βοήθεια και από την Πολιτεία.

Τέλος, έγινε συζήτηση και για τη διεκδίκηση του Μουντιάλ του 2030 για την οποία θα υπάρξει νέα συνάντηση μέσα στο Φεβρουάριο.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ