ΚΑΣΕΤΑ GATE

Koriopolis: Όλοι αθώοι, μόνος ένοχος ο Τσακογιάννης!

FOOTBALL LEAGUE / ΒΟΛΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ / EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE / ΒΟΛΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την αθώωση των Μπέου, Μπάκου, Μποροβήλου, Κομπότη κι όσων κατηγορούνταν για παθητική ή ενεργητική δωροδοκία. Μόνος ένοχος ο Τσακογιάννης.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την αθώωση των Μπέου, Μπάκου, Μποροβήλου, Κομπότη κι όσους κατηγορούνταν για παθητική ή ενεργητική δωροδοκία για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, γνωστής και ως Koriopolis. Ένοχος είναι ο Γιώργος Τσακογιάννης, για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων.

Μία υπόθεση που ξεκίνησε με περισσότερους από 100 κατηγορούμενους, για να οδηγηθούν σε δίκη οι 26, είχε ως αποτέλεσμα την αθώωση περισσότερων από τους μισούς, ενώ οι 12 κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος και ο εκ των ιδιοκτητών, Δημήτρης Μπάκος, ο άλλοτε μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου και νυν Δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο άλλοτε πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης κι ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης.

Από τους πέντε μόνο ο τελευταίος κρίθηκε ένοχος για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων. Η εισαγγελέας της έδρας, Ευδοκία Πούλου, είχε προτείνει την ενοχή των 25 από τους 26 κατηγορούμενους που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, ωστόσο η πρόταση αυτή δεν πέρασε.

Αθώοι κρίθηκαν και οι Ανδρέας Δημόπουλος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Νίκος Παντελής, Γιώργος Πουλόπουλος, Πέτρος Ρουτζιέρης, Χαράλαμπος Τάμπασης, Στάθης Προβατίδης, Γιάννης Ναυρινιάδης, Παύλος Δήμου, Μιχάλης Τζιβελέκης, Βασίλης Αδαμάκης. Απαλλακτική πρόταση λόγω αμφιβολιών υπήρχε εξ αρχής για τον πρώην πρόεδρο της Ηλιούπολης Νίκο Χάλκο.

Ένοχοι κρίθηκαν οιΒασίλης Καρακούλιας, Βασίλης Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Βασίλης Γεωρτσιάκος, Θανάσης Ντότσης, Μάκης Σιδηρόπουλος, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργος Τσεκερίδης, Γιώργος Διγώνης και Γιώργος Γαλαίος.

Η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε από το δικαστήριο αφορά στον Γιώργο Τσακογιάννη, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 27 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα. Για τους υπόλοιπους, η ποινή φυλάκισης είναι με τριετή αναστολή, ενώ θα επιστραφούν οι εγγυήσεις που έχουν καταβληθεί από τους κατηγορούμενους.

Οι ποινες που επιβλήθηκαν:

Γιωργος Τσακογιάννης: 27 μήνες φυλάκιση

Βασίλης Δημόπουλος: 20 μήνες

Βασίλης Καρακούλιας: 18 μήνες

Μαρία Βυθοπούλου: 18 μήνες

Βασίλης Γεωρτσιάκος: 18 μήνες

Θανάσης Ντότσης: 18 μήνες

Μάκης Σιδηρόπουλος: 15 μήνες

Γιώργος Τσεκερίδης: 12 μήνες

Δημήτρης Ζαβαντίας: 12 μήνες

Γιώργος Γαλαίος: 8 μήνες

Γιωργος Διγώνης: 8 μήνες

TAGS ΚΑΣΕΤΑ GATE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ