SUPER LEAGUE 2

SuperLeague 2: Ο Καραϊσκάκης σόκαρε τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη

SUPERLEAGUE-2 / ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE-2 / ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Καραϊσκάκης πέρασε (1-2) από την έδρα του πρωτοπόρου της Super League 2, Απόλλωνα Σμύρνης κι ανέβηκε στην τρίτη θέση. Τεσσάρες για τον Πλατανιά και τον Απόλλωνα Λάρισας επί Κέρκυρας και Απόλλωνα Πόντου αντίστοιχα.

Μια μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στα ματς της 8ης αγωνιστικής για τη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Καραϊσκάκης δοκιμάστηκε στην έδρα του πρωτοπόρου της Super League 2, Απόλλωνα Σμύρνης κι έφυγε με μεγάλο τρίποντο!

Ο Καραϊσκάκης έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του στη Ριζούπολη κι άνοιξε το σκορ μόλις έντεκα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς. Ο Κυβελίδης έκανε τη λόμπα από δεξιά έχοντας δει τον Χουάντερσον εκτός εστίας, ενώ κακή ήταν και η αντίδραση των αμυντικών του Απόλλωνα.

Στο 23' Ο Μπετινέλι εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο τείχος κι έφυγε έξω. Η ομάδα της Άρτας απείλησε για το 0-2 στο 29' με νέα λόμπα του Κυβελίδη - πάλι ο Χουάντερσον εκτός εστίας - αλλά ο Βιτλής απομάκρυνε στη γραμμή.

Ο Κούστα έκανε το σουτ στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η μπάλα πέρασε δυο μέτρα έξω από την εστία του Βραζιλιάνου γκολκίπερ των γηπεδούχων. Η Ελαφρά Ταξιαρχία ισοφάρισε στο 48' με κεφαλιά του Λαρέα.

Οι Ηπειρώτες, ωστόσο, είχαν και δεύτερο γκολ. Ολοκλήρωσαν την έκπληξη και έφυγαν με τη νίκη (1-2) χάρη σε γκολ του Παναγιώτου στο 72' μετά από σέντρα του Χατζηστραβού. Οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για ισοφάριση στο 84', ο Βάρκας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Πατράλης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μέλκας παρά την κοντινή απόσταση απομάκρυνε την μπάλα.

Μεγάλη γκέλα για τον Απόλλωνα Σμύρνης, αντίθετα ο Καραϊσκάκης ανέβηκε τρίτος και τον πλησίασε στη μία νίκη (τρεις βαθμούς).

Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Μέλκας, Παναγιώτου, Γιαννιώτης, Χατζηστραβός, Καπίας, Κούστα, Μέτσε, Μασούρας, Βλάχος, Παπανίκου, Κυβελίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Χουάντερσον, Βάρκας, Βιτλής, Ζησόπουλος, Λαρέα, Λαγός, Μπλάζιτς, Παυλίδης, Καραγκούνης, Μπεντινέλι, Μαρκόφσκι

Τρομερή εμφάνιση από τον Πλατανιά, ο οποίος υποδέχθηκε την Κέρκυρα και τη συνέτριψε με 4-0. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Μιγκέλ Μπιανκόνι, άνοιξε το σκορ στα Περιβόλια στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Λουκίνας στο 50ό διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας από την Κρήτη.

Το δεύτερο γκολ του Μιγκέλ Μπιανκόνι και τρίτο του Πλατανιά σημειώθηκε στο 61', ενώ το τελικό σκορ (4-0) διαμόρφωσε ο Κωστίκος στο 90ό. Ντόρτια και για τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος συνέτριψε με το ίδιο σκορ τον Απόλλωνα Πόντου.

Πρωταγωνιστής ο Μαρκ Σιφναίος. Άνοιξε το σκορ στο 18' και διεύρυνε ο ίδιος το προβάδισμα στο 27'! Ο Μπαστακός στο 68ο λεπτό έκανε το 3-0 υπέρ των Θεσσαλών, ενώ ο Χατζής ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι στο 77' και ήταν εύστοχος για το τελικό 4-0.

Ο Απόλλων της Λάρισας ανέβηκε τρίτος στους 14 βαθμούς και μένει στο κόλπο της ανόδου στη Super League 1, η ομάδα της Καλαμαριάς στο -3 μαζί με την Κέρκυρα στην τελευταία θέση.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Γκέκας, Γκουστάβο, Σουλιωτης, Σκούπρα, Χατζής, Μπαστακός, Λίταινας, David Nazim, Κουρτεσιώτης, Καρρικι, Σιφναίος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Πολίτης Δημήτριος, Μπρίτο, Χασομέρης, Ολαϊτάν, Πορτουλίδης, Καλογέρης, Τσουμάνης, Θεολόγου, Αμαραντίδης, Κοντοες, Καλαϊτζίδης,

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Λεβαδειακός - Εργοτέλης 1-0 (31' Ιωαννίδης)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

15:00 Πλατανιάς - Κέρκυρα 4-0 (45+3', 60' Μιγκέλ Μπιανκόνι, 50' Λουκίνας, 90' Κωστίκος)

15:00 Απόλλων Σμύρνης - Α.Ε. Καραϊσκάκης 1-2 (49' Λαρέα / 11' Κυβελίδης, 72' Παναγιώτου)

15:00 Απόλλων Λάρισας - Απόλλων Πόντου 4-0 (18', 27' Σιφναίος, 68' Μπαστακός, 77' πεν. Χατζής)

17:30 ΠΑΣ Γιάννινα - Δόξα Δράμας (ΕΡΤ Sports)

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

17:00 Παναχαϊκή - Χανιά (ΕΡΤ Sports)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Απόλλων Σμύρνης 17

2. ΠΑΣ Γιάννινα 15

3. Καραϊσκάκης 14

4. Απόλλων Λάρισας 14

5. Πλατανιάς 13

6. Παναχαϊκή 12

7. Λεβαδειακός 11

8. Δόξα Δράμας 10

9. Εργοτέλης 10

10. Χανιά 8

11. Απόλλων Πόντου -3

12. Κέρκυρα -3

TAGS SUPER LEAGUE 2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ