SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Αποφάσισαν επανέναρξη στις 29 Ιουνίου

ΔΣ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ 2 (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)
ΔΣ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ 2 (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 προχώρησε στην απόφαση να ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα στις 29 Ιουνίου. Συστάθηκε, ακόμα, επιτροπή, που θα μιλήσει με Αυγενάκη, ΕΠΟ και ΕΡΤ για άνοδο 4 ομάδων.

Όταν η Super League 2 διεκόπη λόγω κορονοϊού, δεν είχαν γίνει οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας. Την Τετάρτη (3/6) πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο στην κατηγορία, στο οποίο αποφασίστηκε να οριστεί ημερομηνία επανέναρξης η 29η Ιουνίου, με την προτελευταία αγωνιστική.

Υπήρξαν πάντως και αντιδράσεις, αφού ο Πλατανιάς για παράδειγμα, δεν ήθελε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Το γεγονός ωστόσο πως ορίστηκε ημερομηνία επανέναρξης, δεν σημαίνει κιόλας πως η Super League 2 δεδομένα θα συνεχιστεί. Μέχρι τότε, θα γίνουν επαφές με την ΕΡΤ, ώστε να καταβληθούν οι δόσεις για τα τηλεοπτικά.

Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή, η οποία θα απευθυνθεί στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στην ΕΠΟ και στην ΕΡΤ, με σκοπό την αναδιάρθρωση και την άνοδο τεσσάρων ομάδων στη Super League 1.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (2/6) ομάδες της Football League συμφώνησαν ότι είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στο κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου και αποφάσισαν διακοπή του πρωταθλήματος.

Στη Super League 2 ύστερα από 20 αγώνες, ο ΠΑΣ ήταν πρώτος με 49 βαθμούς, δεύτερος ο Απόλλων Σμύρνης με 42 και τρίτοι Λεβαδειακός και Χανιά με 38. Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, οι πρώτες έξι ομάδες θα συμμετείχαν στα playoffs και οι έξι τελευταίοι στα playouts (αγώνες εντός και εκτός έδρας). Με βάση ό,τι ισχύει μέχρι τώτα, ο πρώτος ανεβαίνει στη Super League 1, ο δεύτερος δίνει μπαράζ με τον 13ο της Super League 1 και οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2

1. ΠΑΣ Γιάννινα 49

2. Απόλλων Σμύρνης 42

3. Χανιά 38

4. Λεβαδειακός 38

5. Καραϊσκάκης 31

6. Απόλλων Λάρισας 30

..........................................

7. Εργοτέλης 29

8. Παναχαϊκή 28

9. Πλατανιάς 26

10. Δόξα Δράμας 24

..........................................

11. Κέρκυρα 0

12. Απόλλων Πόντου -3

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2 ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Η Super League 2 έχει λοιπόν σκοπό να ανέβουν τέσσερις ομάδες στη Super League 1 και ως εκ τούτου η αναδιάρθρωση να έχει ως εξής για την επόμενη αγωνιστική περίοδο:

Super League 1: 18 ομάδες

Super League 2: 16 ομάδες

Football League: 14 ομάδες

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

"Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, απόντος μόνο του εκπροσώπου της ΠΑΕ Δόξα Δράμας.

1) Τα μέλη ενημερώθηκαν για τη συνάντηση με τον ΠΣΑΠ, στον οποίο θα αποστείλουν πρόταση να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας

2) Έγινε ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2.

3) Αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (29/6 η 21η και 4/7 η 22η αγωνιστική). Ακολούθως ορίστηκε επιτροπή που θα πλαισιώσει το τριμελές προεδρείο της Ένωσης υπό τους κ.κ. Αϊβάζογλου, Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη και Χριστοβασίλη και θα συναντηθούν με την ΕΠΟ, την ΕΡΤ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την πραγματοποίηση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

4) Αποφασίστηκε η τροποποίηση προκήρυξης και η οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της Football League, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

5) Αποφασίστηκε να προταθεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει 18 ομάδες στην SL1, 16 στην SL2 και 14 στην FL, χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες.

6) Ψηφίστηκε ομόφωνα συνεργασία της Super League 2, με το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την EFL Championship και την ΙΑΣΙΣ ΜΚΟ για το πρόγραμμα «New Youth Football»".

TAGS SUPER LEAGUE 2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ