ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υπόθεση Χριστοδουλόπουλου: Τι υποστήριξαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός στην εκδίκαση

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το μεσημέρι της Δευτέρας (22/10) εκδικάστηκε η υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο Διαιτητικό της ΕΠΟ. Τι υποστήριξαν οι τρεις πλευρές, μέχρι την Τετάρτη (24/10) η κατάθεση υπομνημάτων, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα η απόφαση.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Ολυμπιακός και ΑΕΚ βρέθηκαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ το μεσημέρι της Δευτέρας (22/10) και πήραν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη (24/10) για να καταθέσουν υπομνήματα. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

Στην αγόρευση της η Ελευθερία Ρίζου, που εκπροσώπησε την ΑΕΚ, υποστήριξε ότι δεν έχει σημασία αν κατατέθηκε ή όχι το συμβόλαιο στην λίγκα, τονίζοντας πως φέρει υπογραφή για τις 1/7/2018 γιατί η ΑΕΚ ήθελε να είναι εξασφαλισμένη σε περίπτωση αγοράς του.

"Η απόφαση λέει ότι το συμβόλαιο είναι άκυρο γιατί δεν επικυρώθηκε από τη Λίγκα. Το κύρος του συμβολαίου όμως δεν εξαρτάται από την επικύρωσή του. Το CAS λέει ότι η κατάθεση συμβολαίου δεν αποτελεί ουσιώδες στοιχείο.

Τον Αύγουστο του 2016 υπογράψαμε συμβόλαιο με δανεισμό και οψιόν, που φέρει υπογραφή 1/7/2018 ώστε να είναι εξασφαλισμένη η ΑΕΚ σε περίπτωση αγοράς του".

Οι νομικοί του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου έκαναν λόγο για παράνομη πρακτική της ΑΕΚ, για έγγραφο με ψεύτικη ημερομηνία, που ουδέποτε κατατέθηκε για νομικό έλεγχο στην Super League.

"Τα έγγραφα που βρίσκονται κλειδωμένα σε συρτάρια δεν συνιστούν συμβόλαια σύμφωνα με την νομοθεσία. Ήταν μια ανήθικη και παράνομη πρακτική από την πλευρά της ΑΕΚ. Αυτή την παρανομία τώρα η ΑΕΚ ζητάει να την νομιμοποιήσετε.

Ο Λάζαρος υπέγραψε ένα έγγραφο το οποίο σύμφωνα με την νομοθεσία δεν είναι συμβόλαιο", τόνισε ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου, ενώ η Άσπα Σουλούκου συμπλήρωσε:

"Πρόκειται για ένα έγγραφο με ψεύτικη ημερομηνία. Το υπέγραψε το καλοκαίρι του 2016 και έχει ημερομηνία 1-7-2018. Έχει υπογραφή του κ. Δέδε ο οποίος τώρα είναι εκτελεστικός γραμματέας στην ΕΠΟ.

Το συμβόλαιο κατατίθεται στη Σούπερ Λίγκα για νομικό έλεγχο. Γι’ αυτό και δεν το κατέθεσε ποτέ η ΑΕΚ. Γιατί δεν θα πέρναγε από τον έλεγχο και δεν θα επικρινόταν. Κανείς δεν γνωρίζει ποτέ και εάν εκπληρώθηκαν οι όροι της αγοράς του από την Ελλάς Βερόνα. Δεν αναφέρεται πουθενά πότε αποκτήθηκε κανονικά και όχι με δανεισμό".

Η δικηγόρος του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου, τόνισε πως η λίγκα είχε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στη λίστα με τους ελεύθερους παίκτες και επικύρωσε κανονικά το συμβόλαιο του διεθνή μεσοεπιθετικού με τον Ολυμπιακό.

"Κοινοποιήσαμε την έγκριση του συμβολαίου, η ΑΕΚ μπορούσε να την προσβάλει αλλά δεν το έκανε ποτέ. Πέρασε και η 1η Ιουλίου και ουδέποτε κατατέθηκε το συμβόλαιο. Επί δανεισμού, μεταχρονολογημένο συμβόλαιο δεν νοείται...", υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ