ΕΛΛΑΔΑ

Στο Εφετείο για το "koriopolis"

Στο Εφετείο για το "koriopolis"
Ψωμιάδης INTIME SPORTS

Στο Γ' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αρχίζει την Παρασκευή 4/12 η εκδίκαση της έφεσης των Μάκη Ψωμιάδη, Θωμά Μητρόπουλου, Κωνσταντίνου Ριαβόγλου, Διονύση Κωτούλα και Περικλή Αμανατίδη για την πρώτη δίκη των "στημένων" αγώνων του 2011.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2013 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον Μάκη Ψωμιάδη, τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου, τον Θωμά Μητρόπουλο, τον Διονύση Κωτούλα και τον Περικλή Αμανατίδη για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011.

Ήταν η πρώτη δίκη για το σκάνδαλο "koriopolis" που είχε διεξαχθεί γιατί συμπληρώνονταν το 18μηνο της προφυλάκισης του Μάκη Ψωμιάδη. Η κύρια δίκη με 85 κατηγορούμενους έχει οριστεί για τις 15 Απριλίου 2016.

Την Παρασκευή 4/12 το πρωί, δύο χρόνια μετά την δίκη δηλαδή, στο Γ' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αρχίζει η εκδίκαση της έφεσης των πέντε κατηγορούμενων κατά των ποινών που τους έχουν επιβληθεί.

1. Στον πρώην ιδιοκτήτη της Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη,είχε επιβληθεί φυλάκιση 4,5 ετών και 35.000 πρόστιμο. Η ποινή ήταν εξαγοράσιμη (5 ευρώ την μέρα) με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση.

Είχε κριθεί ένοχος για:απόπειρα εκβιασμού κατ' επάγγελμα και συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος και για δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση για τα ματς Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα και Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα.

2. Στον πρώην πρόεδρο του Αγροτικού Αστέρα Κωνσταντίνο Ριαβόγλουείχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4ετών και 6 μηνών, εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα και με αναστολή μέχρι την έφεση και πρόστιμο 40.000 ευρώ.

Είχε κριθεί ένοχος για:δωροληψία και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση για τα ματς Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας και Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα και για παράνομο στοιχηματισμό στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας - Διαγόρας.

3. Στον πρώην πρόεδρο του Ήλυσιακού Θωμά Μητρόπουλοείχε επιβληθεί ποινή 3 ετών εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα και με αναστολή μέχρι την έφεση και πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Είχε κριθεί ένοχος για:κατ' εξακολούθηση δωροδοκία στα παιχνίδια Ηλυσιακός - Εθνικός, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας, Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός.

4. Στον πρώην ιδιοκτήτη της Αναγέννησης Καρδίτσας Διονύση Κωτούλαείχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Είχε κριθεί ένοχος για:δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα.

5. Στον προπονητή Περικλή Αμανατίδηείχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Είχε κριθεί ένοχος για:δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα.

Αντίθετα, είχαν κριθεί αθώοι λόγω αμφιβολιών οι Γιώργος Χριστοβασίλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης, Γιάννης Παπακώστας.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ