ΕΛΛΑΔΑ

Στις 10 Φεβρουαρίου η δίκη του Σοφοκλή Πιλάβιου

Στις 10 Φεβρουαρίου η δίκη του Σοφοκλή Πιλάβιου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κατηγορείται για ψευδορκία στην προ τριετίας κατάθεση του στο σκάνδαλο "koriopolis" ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος. Στις 10/2 θα πραγματοποιηθεί η δίκη του.

Στις 10 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί τελικά στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων η δίκη του Σοφοκλή Πιλάβιου που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής 20/1.

Η υπόθεση είχε αριθμό 15 στο πινάκιο και διεκόπη για την συγκεκριμένη ημερομηνία έπειτα από αίτημα του πρώην προέδρου της ΕΠΟ. Ο τελευταίος κατηγορείται για ψευδορκία έπειτα από πρόταση από την αντιεισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου για την κατάθεση του πριν από τρία χρόνια, στην δίκη του μικρού "koriopolis", του σκανδάλου δηλαδή των στημένων αγώνων την τριετία 2008-2011 στην οποία είχαν κριθεί ένοχοι ο πρώην πρόεδρος του Ηλυσιακού Θωμάς Μητρόπουλος, ο πρώην ιδιοκτήτης του Αγροτικού Αστέρα Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, ο πρώην ιδιοκτήτης της Αναγέννησης Καρδίτσας Διονύσης Κωτούλας και ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα έδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου, που έκανε την πρόταση για ποινική δίωξη του Σ. Πιλάβιου, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟαπέκρυψε την ύπαρξη του "Integrity officer" (υπεύθυνος ακεραιότητας) της Ομοσπονδίας καιτις πειθαρχικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2011 για τις τιμωρίες της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας από την πλευρά του, είχε υποστηρίξει ότι οι πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν από την Επιτροπή Εφέσεων στην Καβάλα ήταν ευρέως γνωστές γι’ αυτό δεν τις επανέλαβε, ενώ για τον "integrity officer" της Ομοσπονδίας υποστηρίζει ότι η πρόσληψη του στην ΕΠΟ έγινε μετά τους αγώνες και δεν είχε γνώση των στοιχείων των φακέλων.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ